חורף פה ומסעדת טוקו & טורו מציגה: אנטריקוט על הגריל בירקות וציר בקר באדיבות השף בני אשכנזי. לשימושך גם סרטון הדרכה להכנת המנה הטעימה.
שף בני אשכנזי, שף מסעדת טורו הירושלמית, מציע מתכון לנתח אנריקוט בסגנון חורפי. טוקו וטורו- צמד מסעדו שאוחדו לאחרונה לחלל אחד ברמת החייל, מציעות חוויית אוכל סגנון חורפי ומנחם. במסעדה ניתן להזמין מתפריט שתי המסעדות גם יחד ולא לפספס שום טעם וסגנון אהוב מרחבי הגלובוס. פשוט להכנה – לחץ כאן לסרטון הדרכה. בני אשכנזי שף מסעדת טורו נותן לנו מתכון לאנטריקוט צרוב על הגריל עם ירקות שורש וציר בקר דמי-גלאס.
חומרים:
- 300 גר' סטייק אנטריקוט
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- ארטישוק ירושלמי
- שעועית ירוקה
- בצל
- שום (קונפי)
- פטריות פורטבלו
אופן ההכנה:
- יוצקים שמן על סטייק האנטריקוט, ממלחים ומפלפלים צורבים משני הצדדים מספר דקות עד לקבלת מידת עשייה – מדיום.
- צורבים את הארטישוק, בצל ושעועית ירוקה, פורטובלו.
- מפצלים את פרחי כרובית המהדרין מכרובית 1 ק"ג, עם ציר ירקות ו 10 שיני שום, 8 גר' מלח, 50 גר' חלב קוקוס, צולים רבע שעה בתנור על 200 מעלות, מסננים ומרסקים למרקם חלק.
ציר בקר: רוטב עצמות בקר וירקות- לצמצם 24 שעות. ציר מרוכז ומלא בטעמים.
הרכבת המנה:
מניחים את האנטריקוט, מעליו מניחים לביבות בצל סגול צרוב. שום קונפי- שום בצליה איטית. ארטישוק ירושלמי צלוי, פטריות פורטובלו ושעועית ירוקה. בצד: ציר בקר דמי- גלאס.
לאכול חם! חורף בריא.
סרטון הדרכה להכנת המנה: