תסמונת המעי הרגיז מוכרת כבר מספר שנים בקרב הציבור הרחב וקרוב ל-20% מהאוכלוסייה סובלת מתסמינים שונים אשר קשורים אליה. מדובר בבעיות שממוקדות במערכת העיכול וגורמת לתופעות לא נעימות כגון שלשולים, גזים כלואים בבטן, עצירות ונפיחות של הבטן. נשים סובלות בערך פי 2 מהתופעה אשר תוקפת בדרך כלל בשנות ה-20.
מה גורם לתסמונת
מקור התופעה אינו ברור לחלוטין, אך ישנה סברה שמדובר על סבל שיכול לנבוע מבעיות פיזיות ונפשיות. הבעיות הפיזיות כוללות רגישויות למזונות מסוגים שונים, והבעיות הנפשיות עשויות לכלול מצבים של מתח, חרדה ולחץ שעשויים להשפיע על התחושה הכללית. מצבים של לחץ יכולים להופיע לפני פגישה חשובה, מבחנים, נסיעות ועוד.
כיצד מטפלים בתסמונת
כאמור לא כול מי שסובל מתסמונת המעי הרגיז הינו בעל אותם הסימפטומים ולכן לכל אדם יינתן טיפול שונה:
- באופן כללי, מומלץ שלא לצרוך קפאין, אלכוהול וגם מזון שהוא חריף או מתובל מידי. אלו יגרמו להתגברות התופעה אצל האנשים המועדים. גם מזון קפוא לא מומלץ שכן הוא עלול להביא להתכווצויות במעי. במזון המומלץ הוא דגנים מלאים שמוגשים בטמפרטורת החדר.
- למי שסובל משלשולים מומלץ לשתות נוזלים רבים, ולאכול מאכלים כמו צנים או אורז. בנוסף לכך, מומלץ לצרוך מזונות כבושים כגון חמוצים, כרוב כבוש, וגם יוגורט טבעי.
- אם אתם רגישים ללקטוז כדאי להימנע מצריכת מוצרי חלב פרה, אלא לצרוך יותר מוצרי חלב עז, המתאימים לא אחת גם לאלה שיש להם רגישות לחלב.
- ניתן לפנות לתחום הנטורופתיה ולצרוך כמוסות בעלי השפעה מרגיעה.
- גם תחום ההיפנוזה עשוי לסייע וישנם מחקרים שמראים כי הטיפול מביא להטבה במצב למשך תקופה ארוכה.
- שיטות ריפוי אלטרנטיביות כמו הומאופתיה או דיקור סיני שגם הן עשויות לסייע בטיפול בתופעה.
שומרים על אורח חיים בריא
על מנת להרגיש טוב יותר ולהיות רגועים כדאי לסגל חיים שקטים ורגועים יותר, לישון שעות רבות יותר, לא לעבוד קשה מידי ולעשות הפסקות במהלך היום. כדאי לשתות הרבה ומומלץ לעסוק בפעילות גופנית. אם יש לכם חשד שאתם סובלים ממעי רגיז, כדאי לפנות לרופא המטפל ולהתחיל טיפול שמתאים לכם.