"עקרונות הפסיכולוגיה במפגשים שבועיים" הוא ספרו השני (2022) והמסקרן של החוקר דרור דרשן, מחבר הספר "זרמים בפסיכולוגיה במבט עכשווי", שזכה להצלחה רבה באקדמיה ובכלל ציבור הקוראים, ושנרכש על ידי למעלה מ־50 מכללות ואוניברסיטאות בארץ ובעולם. ביניהן האוניברסיטאות המובילות בעולם כדוגמת ברקלי, הרווארד וקיימברידג'.
דמיינו לעצמכם מה היה קורה אילו אפשר היה לקיים מפגש דמיוני בין הוגי האסכולות בפסיכולוגיה מפרויד ועד ימינו. כל הוגי הזרמים והגישות השונות סביב שולחן אחד. פרויד לצד יונג ואדלר. אריקסון ווונדט לצד ויניקוט ואנה פרויד. ווטסון לצד טיצ'נר, סקינר, ת'ורנדייק ופבלוב. פרום לצד מאסלו, רוג'רס ופראנקל. ביהביוריסטים לצד הומניסטים. סטרוקטורליסטיים לצד הוגי גישת הגשטלט. אלה לצד אלה.
כיצד הייתה מתנהלת הדינמיקה ביניהם? אילו תובנות היו עולות מהשיח בין האישים, בהכירנו את אישיותם המורכבת של כל אחד מהם? אילו תובנות היו נרקמות מבין אינספור הפולמוסים שוודאי היו מנהלים? ומעל לכול – האם הגישות שהציגו היו באמת כה שונות, גם לאחר ליבון ההשקפות, או שמא נגזרו הן אך בשל התקופה ומהמציאות שבה פעל כל אחד מהם? אולי היו יכולים הם להגיע להסכמות כלשהן, אילו היו בוחנים את הדברים בפרספקטיבה של זמן ומקום?
ספר זה פותח צוהר לסדרת מפגשים מרתקת, שוודאי התקיימה לה בעולם אחר ובזמן אחר. הוא נותן הצצה נדירה לעולמם המרתק של כל אחד מהאישים שהטביעו את חותמם על עולם הפסיכולוגיה המוכר לנו היום.
לנו, הקוראים, לא נותר אלא להציץ, ולו לרגע, אל עולמם המרתק, לדינמיקה המתפתחת ביניהם ולתובנות שעולות ממפגשים אלה, הדנים ברעיונות מרכזיים בנפש האדם.
החוקר דרור דרשן הוציא לאור את ספרו השני בתחום הנגשת התיאוריות והיישומים של גדולי הפסיכולוגים מאז זיגמונד פרויד ועד ימינו. הספר החדש: "עקרונות הפסיכולוגיה במפגשים שבועיים" – מייסדי הפסיכולוגיה דנים בעיקרי גישותיהם, בהוצאת פסיכולוגיה לעם, נוקט בתחבולה דרמטית מקורית ומרתקת. במקום להציג את ענקי הפסיכולוגים ובעלי האסכולות והתאוריות שבקעו במשך מאה ועשרים שנה על ציר הזמן, לפי סדר הופעתן על במת ההיסטוריה, כותב דרור דרשן מחזה. דרמה ממש. מפגש ועימות בין הנפשות הפועלות. רב שיח גדוש אמוציות המתקיים מדי שבוע. העימותים בין הפסיכולוגים, הדיאלוגים השנונים. הרפליקות הקצרות. אי ההסכמות וגם ההסכמות המפתיעות מעניקות לתיאוריות, לפסיכולוגים ולספר עומק עצום שלא היה ניתן להשיגו בדרך של הרצאה או כל ז'אנר אחר. לא להחמיץ.