לחם ממולא בקלופס עם מחמצי אגסים . באדיבות יובל בר-נר והשף חגי לרנר.
מצרכים לחמש מנות:
כיכר לחם לבן אחיד
600 גר בשר בקר טחון
חופן עלי סלרי קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד/קצוץ דק
2 ביצים טרופות
3 ביצים קשות, קלופות
מחמצי אגסים:
6 אגסים מזן בוסק
חצי כוס חומץ טבעי
ארבע כפות סוכר
כפית מלח
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
אופן הכנה:
מכינים את המחמצים- חותכים את האגסים לשמיניות לאורכם, מסירים את הזרעים והליבה. מערבבים את כל יתר החומרים , עם המסת הסוכר והמלח. מניחים את האגסים בתחמיץ ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
מערבבים את כל חומרי המלית, למעט הביצים הקשות, לתערובת אחידה. טועמים מעט ומתקנים תיבול לפי הצורך. חותכים את כיכר הלחם במרכזה, מצידה התחתון כמעט לכל אורכה, כך שנוצר חתך אחד דרכו ניתן לרוקן את רוב החלק הרך ולשמור על כיכר שלמה. (שומרים את החלק הרך של הלחם לשימוש אחר).
ממלאים את הלחם בזהירות בתערובת הבשר ו"מטביעים" בה את הביצים הקשות במרחקים שווים לאורך הכיכר. עוטפים את הכיכר הממולאת בנייר כסף היטב ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 45 דקות עד שעה. ניתן לבדוק בעזרת מדחום בשר, כאשר החום הפנימי מגיע ל-60 מעלות הכיכר מוכנה.