לקראת ערב ל"ג בעומר שיצוין השבוע "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, מביאה לכם מתכון לפוייקה בשר ותבלינים שכנראה עוד לא טעמתם. ספרו לנו איך יצא!
![](https://www.tarbushweb.co.il/wp-content/uploads/2019/05/פויקה-בשר-ותבלינים-של-חוות-דרך-התבלינים-צילום-הדס-ניצן.-1.jpg)
מצרכים:
2 ק"ג בשר גולש חתוך לקוביות
5-6 תפו"א חתוכים
3 בטטות חתוכות
3 גזרים חתוכים
2 קישואים חתוכים
4 בצלים חתוכים גס
2 ראשי שום חתוכים גס
8 פטריות שיטקי מיובשות
2 יח' לימון פרסי לבן
5-6 כפות תערובת תבלינים לפויקה (תערובת המכילה כמון, כורכום, פפריקה, קורנית, פטרוזיליה ועוד)
1 כוס אורז
2 ליטר מים
1/2 כוס רוטב צ'ילי רוטב
1 כוס יין אדום או בירה לפי בחירה
מלח
אופן ההכנה:
- מניחים את הסיר על האש ונותנים לו להתחמם עם מעט שמן.
- צורבים היטב את הבצל, השום והבשר עם תערובת התבלינים להשחמה.
- מוסיפים את כל הירקות.
- מכסים את הכל בנוזלים ומבשלים למשך כשעתיים. מידי פעם יש לבדוק שיש בסיר מספיק נוזלים.
- לאחר כשעתיים מוסיפים את האורז ונוזלים לפי הצורך ומשאירים על האש למשך כחצי שעה נוספת.
![](https://www.tarbushweb.co.il/wp-content/uploads/2019/05/פויקה-בשר-ותבלינים-של-חוות-דרך-התבלינים-צילום-הדס-ניצן-1.jpg)
המתכון באדיבות "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית. את התבלינים ניתן להשיג באתר ובמרכז המבקרים http://www.derech-hatavlinim.co.il/