תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
ראשי » דוס שף » מתכונים » לכבוד ראש השנה-מתכון לקבב לוקוס צרוב

לכבוד ראש השנה-מתכון לקבב לוקוס צרוב

כתב תרבוש 7 בספטמבר 2016 סגור לתגובות על לכבוד ראש השנה-מתכון לקבב לוקוס צרוב

לכבוד ראש השנה וחגי תשרי הבאים עלינו לטובה, השף ניסים יעקב לוי, שף ראשי של רשת מלונות רימונים ושף מלון רימונים אילת מציע מתכון חגיגי של מנת קבב לוקוס צרוב.

המנה של קבב לוקוס משלבת מרכיבים חמים וקרים ומאוד חגיגית. לדברי השף יכולה מנה זו לככב על שולחן ארוחת החג בראש השנה ובשאר החגים הבאים עלינו לטובה במהלך חודש תשרי.

קבב לוקוס צרוב - מתכון של שף ניסים יעקב לוי שף ראשי רשת מלונות רימונים. צלם אנטולי מיכאל
קבב לוקוס צרוב – מתכון של שף ניסים יעקב לוי שף ראשי רשת מלונות רימונים. צלם אנטולי מיכאל

מצרכים ל-4 מנות:

לקבב: 400 גרם דג לוקוס לבן מנוקה מעור טחון דק / 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק / 1 צרור כוסברה קצוץ דק / 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק / 7 שיני שום טרי כתושות / 1 מיץ מלימון סחוט / 2 כפות שמן זית / 2 כפיות מלח.

לתוספות: 200 גרם תרד חלוט / 1 צרור פרחי אספרגוס חלוטים ומוקפצים / 1 סלק עם קליפה עטוף בנייר כסף ואפוי בתנור ב-200 מעלות 30 דקות / 1 עגבנייה חתוכה לרבעים וצרובה / 4 עגבניות תמר צרובות / בטטה פרוסה ואפויה בתנור ב-180 מעלות 20 דקות / 1 חציל פרוס דק אפוי בתנור ב-200 מעלות 15 דקות / 1 כוס טחינה שחורה עם לימון סחוט ומלח לפי הטעם / 1 כוס טחינה לבנה עם לימון סחוט ומלח לפי הטעם / 150 גרם בורגול דק / 1 בצל סגול / שמן זית / מלח ים אטלנטי.

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים של הקבב למסה אחידה. יוצרים כופתאות מהמסה. צורבים במחבת כ-2 דקות מכל צד ומניחים על נייר סופג.

מהבורגול וקוביות הבצל הסגול יוצרים סלט קטן שמשתלב במנה.

להגשה: בצלחת גדולה בוזקים את הטחינה השחורה והלבנה. מניחים את הקבב ושאר המרכיבים שהוכנו מראש בסגנון חופשי ומעל לכל בוזקים שמן זית ומפזרים מלח ים אטלנטי.

שיתוף

אודות המחבר

כתב תרבוש להציג את כל הפוסטים של כתב תרבוש


– פרסומת –
פרשת השבוע: פרשת בלק
כניסה:
יציאה:
תל אביב
19:31
20:31
ירושלים
19:07
20:28
חיפה
19:20
20:32
באר שבע
19:29
20:28
תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
© כל הזכויות שמורות ל''עט תקשורת''
גלילה לראש העמוד
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס