תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
ראשי » דוס שף » מתכונים » מיני שיפודי עוף אינדונזיים בסאטאי טחינה ודבש

מיני שיפודי עוף אינדונזיים בסאטאי טחינה ודבש

כתב תרבוש 13 בנובמבר 2017 סגור לתגובות על מיני שיפודי עוף אינדונזיים בסאטאי טחינה ודבש

לחובבי המטבח האינדונזי הצבעוני ובכלל, מגישה חברת "אחוה", מתכון לשיפודי עוף קלילים ברוטב סאטאי המבוסס על חמאת בוטנים, קארי, טחינה אחוה ודבש. מתאים כמנת פתיחה או לארוחת צהריים קלילה ובריאה. מומלץ להשרות את שיפודי העוף בתיבול כמה שעות קודם ההכנה. בתיאבון!

מצרכים (לכ-2-4 מנות):

לשיפודי הפרגית:

1/2 ק"ג חזה עוף חתוך ומשופד בשיפודי עץ קטנים

לרוטב סאטאי טחינה ודבש 

שיפודי עוף בטחינה. צילום יולה זובריצקי

1 כף שמן

2 כפות טחינה אחוה שומשום מלא

3 כפות דבש

3 כפות חמאת בוטנים

1 כפית משחת קארי צהובה

2 כפיות רוטב סויה

1 כפית סוכר

מיץ מ- 1/2 ליים או לימון

1/2 כוס מים

1/2 כוס חלב קוקוס

להגשה:

צרור פטרוזיליה קצוצה

1 פלפל צ'ילי

1 כפית שומשום שחור

אופן ההכנה:

  1. להכנת השיפודים: חותכים את חזה העוף לרצועות בינוניות ואחידות ומשפדים בשיפודי עץ רחבים וקצרים.
  2. להכנת הסאטאי: מחממים שמן במחבת על להבה בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את משחת הקארי יחד עם כל החומרים: טחינה, דבש, חמאת בוטנים, רוטב סויה והסוכר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הנוזלים: מים, חלב קוקוס ומיץ ליים ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב ועד שהרוטב מגיעה לרתיחה. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים ומסירים מהאש. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
  4. כשהסאטאי מתקרר מעבירים שליש ממנו לקערת הגשה ואת המתבל הנותר מעבירים לתבנית ומשרים בה את שיפודי העוף למשך שעה לפחות.
  5. מפזרים על כל שיפוד מעט פטרוזיליה קצוצה, מחממים מחבת פסים או גריל וצורבים את שיפודי העוף משני הצדדים ועד להשחמה.
  6. מגישים את השיפודים לצד המתבל בקערת הגשה.
שיתוף
אחווה טחינה עוף שיפודים

אודות המחבר

כתב תרבוש להציג את כל הפוסטים של כתב תרבוש


– פרסומת –
פרשת השבוע: פרשת וישב
כניסה:
יציאה:
תל אביב
16:18
17:16
ירושלים
15:55
17:15
חיפה
16:03
17:14
באר שבע
16:20
17:18
תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
© כל הזכויות שמורות ל''עט תקשורת''
גלילה לראש העמוד
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס