סטודנטיות מהחוג לעיצוב בבית הספר הגבוה לאמנויות "אמונה" עברו תהליך המחבר בין זיכרון לעיצוב, שסופו השתתפות בתחרות "מעצבים זיכרון" של "יד ושם".
מדי שנה פונה מוסד יד ושם לציבור המעצבים והסטודנטים לעיצוב בארץ ובעולם בהצעה להשתתף בתחרות "מעצבים זיכרון" לעיצוב כרזה לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה. בכל שנה מתבקשים המשתתפים בתחרות לתת ביטוי לנושא מסוים. השנה, עמדה התחרות בסימן המשכיות החיים אחרי השואה. סטודנטיות מהחוג לעיצוב גרפי בבית הספר הגבוה לאמנויות "אמונה" השתתפו בתחרות כחלק מקורס עיצובי בהנחיית האמן מאיר אשל. תהליך העבודה כלל יום עיון במכללת אמונה, אליו הגיעו נשות המחלקה לחינוך של יד ושם ובמהלכו דיברו הן על משמעות יום הזיכרון והן על התחרות עצמה. בעקבות יום העיון הוזמנו הסטודנטיות לסיור במוזיאון של יד ושם.
כחלק מתהליך הלימוד באמונה, מוקדש פרק זמן ייחודי ללימוד נושא השואה והגבורה. בין היתר, יוצאות הסטודנטיות בשנת הלימודים הראשונה למסע "משואה לתקומה". המסע, יום העיון והסיור במוזיאון הטביעו את חותמם על הסטודנטיות והשפיעו על האווירה בקורס באופן משמעותי. הסטודנטיות התמסרו לנושא ולתחרות באופן טוטאלי ומתוך תחושת שליחות.
העובדה שהכרזה שנבחרה בסופו של דבר בתחרות "מעצבים זיכרון" לא הייתה מבין העבודות של הסטודנטיות מ"אמונה" לא שינתה כהוא זה את תחושתן שהעבודה, ההתמסרות לנושא והזיכרון הנם הדבר החשוב.