תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
ראשי » דוס שף » מתכונים » מקלובה צמחונית

מקלובה צמחונית

כתב תרבוש 13 באוגוסט 2017 סגור לתגובות על מקלובה צמחונית

מתכון למקלובה צמחונית מנצחת. מנה זוגית טעימה ! באדיבות רשת ביגה.

מרכיבים לאורז ( מנה זוגית):

1 בצל לבן קצוץ גס.

רבע כוס שמן קנולה.

כפית שטוחה מלח.

כפית שטוחה בהרט.

קורט  כורכום.

קורט  סומק.

קורט קינמון.

חצי ק"ג אורז בסמטי (כ2.5 כוסות).

שתי כפות גרם שקדים קלויים .

800 מ"ל מים (כארבע כוסות).

אופן הכנה : 

מקלובה צמחונית רשת קפה ביגה. צילום: קונספטיק

צורבים את הבצל עם השמן .מוסיפים את האורז והתבלינים ומחממים את האורז תוך כדי ערבוב עד תערובת אחידה ורותחת. מוסיפים את הנוזלים והשקדים ומביאים לרתיחה .מכסים ומבשלים על אש נמוכה 18 דקות + 5 דקות ללא בישול ואז פותחים את הכיסוי ובעזרת מזלג מפרידים את האורז .

מרכיבים להכנת רטטוי:

מחממים מראש תנור ל-250 מעלות.

1 פלפל אדום חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ קוביות.

2 זוקיני חתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ.

1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ.

1 חציל מקולף חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ.

1/4 כוס גרם שמן זית.

כפית מלח גס.

קורט פלפל שחור גרוס .

כף טימין קצוץ .

מרכיבים לתפו"א:

2תפו"א מקולפים חתוכים דק.

אופן הכנת הרטטוי:

מערבבים את כל המוצרים בקערה ומניחים  על מגש אפייה אופים למשך 15 דקות בתנור .

אופן הכנת צ'יפס תפו"א

במחבת מטוגנים את רצועות תפוחי האדמה עד להזהבה.

אופן הרכבת המנה:

עוטפים קערת 26 ס"מ עם תחתית שטוחה  בניילון נצמד. על התחתית מניחים  את התפו"א המטוגן בצורת שבלול מהמרכז.

מעל התפוחי אדמה שמים אורז עד שליש מגובהה של התבנית, ומעל מניחים את הירקות הצרובים ומשטחים לגובהה אחיד.

מעל הירקות מוסיפים אורז עד קצה התבנית ומהדקים קלות.

מכסים עם צלחת שטוחה או מגש שטוח והופכים.

מסירים את התבנית והניילון הנצמד בעדינות.

המלצת הגשה: יוגורט מתובל בסומק, שום ומיץ לימון, ולקשט במעט עלים רעננים.

בתאבון…

שיתוף
ביגה מקלובה צמחוני רטטוי תנור

אודות המחבר

כתב תרבוש להציג את כל הפוסטים של כתב תרבוש


– פרסומת –
פרשת השבוע: פרשת וישלח
כניסה:
יציאה:
תל אביב
16:18
17:15
ירושלים
15:55
17:14
חיפה
16:03
17:13
באר שבע
16:19
17:17
תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
© כל הזכויות שמורות ל''עט תקשורת''
גלילה לראש העמוד
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס