השילוב של אגסים באוכל יכול להתקבל בדחייה או באהבה מרובה. קבלו מתכון מיוחד בניחוח תאילנדי. באדיבות יובל בר-נר והשף חגי לרנר.
מרק כרובית ואגסים אמריקאים בניחוח תאילנדי:
מצרכים:
1/4 כוס שמן זית לטיגון
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
3 גבעולי כרישה חתוכים
1 שורש סלרי גדול וחתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר
1 כרובית גדולה
100 גרם פרוסות תפוחי עץ מיובשים
צרור עלי סלרי (העלים והגבעולים הירוקים)
3 אגסי אנג'ו חתוכים לקוביות
6 כוסות מים
2 קופסאות קרם קוקוס
1 קופסא נוזל קוקוס
3 כפות קמח תפוחי אדמה
4 כפות נוזל תבלין קארי ירוק נוזלי
כף סוכר חום
כף משחת ווסאבי
מלח ופלפל
אופן הכנה:
מטגנים בצל, כרישה ושורש סלרי ופטרוזיליה בשמן זית עד לריכוך. מוסיפים 3 כפות קמח תפוחי אדמה ומערבבים קלות. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, ג'ינג'ר, מתבלים במלח, פלפל ומבשלים כ-20 דקות.
מוסיפים כרובית חתוכה, נוזל קארי, משחת ווסאבי, תפוחי עף מיובשים, כף סוכר חום, קרם ונוזל קוקוס, צרור עלי סלרי קשור ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה עד לריכוך מלא של כל הירקות. לפני כיבוי מוסיפים 2 כפות ג'ינג'ר מגורד.
מקררים מעט, מוציאים את הצרור הקשור של עלי הסלרי, וקוצצים את כל תכולת המרק בבלנדר עד לקבלת מרק חלק ואחיד.
מגישים עם קוביות אגסים טריים ובשלים שיתנו מתיקות למרק החרפרף.