חברת "דורות", יצרנית מוצרי התיבול הקפואים, מגישה מתכון קל הכנה למוצרלה טרייה ופלפלים קלויים, שיכול לשמש כמנה ראשונה או כסלט רענן לצד ארוחה. השימוש במתכון בטבליות התיבול החדשות של דורות – עשבי תיבול לבישול איטלקי, אשר הופכות כל ארוחה לקלה במיוחד, מפנקת וטעימה בניחוח איטלקי.
מצרכים (ל- 4 מנות):
2 כדורי מוצרלה טרייה גדולים
3 פלפלים אדומים גדולים – חצויים ונקיים
3 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי "דורות" (להוצאה קלה – להשתמש קפוא)
4 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
קורט מלח ופלפל
2 כפות שקדים פרוסים קלויים (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את חצאי הפלפלים כשהקליפה כלפי מעלה) מזליפים מעט שמן זית מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ- 230 מעלות. אופים עד שמשחירים קלות (כרבע שעה). מעבירים את הפלפלים לקערה ואוטמים עם ניילון נצמד ומניחים בצד לכ- 15 דקות.
- מוציאים את הפלפלים ומקלפים אותם בעדינות. חותכים לרצועות, מעבירים לקערה, מוסיפים 2 טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי ומעט מלח פלפל ומערבבים.
- בקערה נפרדת קורעים את כדורי המוצרלה ביד, מוסיפים כ- 2 כפות שמן זית, טבלית עשבי התיבול לבישול איטלקי שנותרה, מלח ופלפל ומערבבים.
- מסדרים את רצועות הפלפל ואת קרעי המוצרלה על צלחת שטוחה, מזליפים חומץ בלסמי ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים.