רכשתם לאחרונה מחבת שקעים או מכשיר קייק-פופס ועדיין לא בטוחים כיצד ניתן להכין בהם סופגניות שהן גם דלות בשמן וגם טעימות? "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית מציעה: מתכון לסופגניות ביס בציפוי לא שגרתי של חליטת קוקוס קרמל.
מצרכים:
לבצק הסופגניות:
1 גביע אשל / 200 גרם יוגורט
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1.5 כוסות קמח תופח / 1.5 כוסות קמח לבן + 1 שקית אבקת אפייה
לציפוי הסופגניות:
100 גרם שוקולד לבן / שוקולד חלב
1/2 כוס חלב
150 גרם חליטת קוקוס קרמל / קוקוס מלון של "חוות דרך התבלינים"
אופן הכנת הסופגניות:
- בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הסופגניות מלבד הקמח.
- נוסיף את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה.
- נשמן עם ספריי שמן את מחבת השקעים / את מכשיר הקייק-פופס, ונמלא כל שקע עד הסוף.
- נאפה את הסופגניות משני הצדדים עד שיקבלו גוון זהוב, במשך כ-5 דקות סך הכל (במכשיר קייק-פופס אין צורך להפוך). חשוב לשים לב לזמן האפייה ולא לייבש את הסופגניות.
אופן הכנת הציפוי:
- נמיס בסיר קטן או במיקרוגל את השוקולד עם החלב.
- נצנן מעט ונטבול כל סופגנייה בשוקולד המומס.
- כשהשוקולד עוד חם, נפזר חליטת קוקוס קרמל מעל כל סופגנייה.
*במידה ואין ברשותכם מחבת ייעודית לטיגון סופגניות ללא שמן או את מכשיר הקייק-פופס, ניתן גם לטגן את הסופגניות בשמן עמוק עד להשחמה יפה.
בתיאבון וחג אורים שמח!
את המחבת, הקייק-פופס והחליטות ניתן להשיג ב"חוות דרך התבלינים", בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405, ובסניפי הרשת.