Site icon תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי

מתכונים לשבועות

לכבוד החג קבלו מתכונים חלביים, לזניה גבינה עם תרד וברוסקטה וקיש בטטה וגבינה, טעימות, ומתאימות לאירוח ולחג השבועות, מאת שף החברה 'מבושלת' –  שלום בוסקילה. 

לזניה גבינה עם תרד וברוסקטה 

קיש. צילום: באדיבות pixabay

אביזרים – תבנית פיירקס מלבנית בינונית

עלי לזניה, מבושלים למחצה במי מלח                    12יח

רוטב עגבניות ביתי או קנוי של ברילה                      2 כוס

גבינת קוטג' 9%                                                  2 גביע

גבינת סקי 5%                                                    1 גביע של 500ג'

גבינת פטינה מגורדת                                           150 ג'

גבינת עמק מגורדת                                             150 ג'

מלח / פלפל לבן                                                  לטעם

אגוז מוסקט טחון                                                 2 קורט

ביצים                                                                 3 יח L

קמח                                                                  4 כפות

שמנת מתוקה                                                     1/4 כוס

בזיליקום טרי, פרוס דק לרצועות                            1/2 כוס

תרד טרי, חלוט במי מלח ומצונן, סחוט היטב           2 כוסות

עגבניות שרי, חצויות                                            10 יח

בגט, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מרוח בחמאה     12 יח

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור ל 160 מעלות.
  2. להניח 4 דפי לזניה על תחתית הפיירקס המשומנת. למרוח מעל כ 1/2 כוס רוטב עגבניות.
  3. לערבב בקערה את כל הגבינות עם הביצים, שמנת קמח ותבלינים. לטעום.
  4. לפזר חצי כמות על רוטב העגבניות. מעל לפזר חצי מכמות התרד.
  5. להניח מעל 4 עלי לזניה ומעל שוב רוטב עגבניות. לפזר את שאר הגבינות מעל ומעל שוב לפזר את שאר התרד..
  6. לכסות מעל עם 4 עלי לזניה נוספים. לצקת מעל רוטב עגבניות ולפזר גבינה מגוררת.
  7. לפזר בצורה שווה ונאה את הברוסקטות כך שכל ריבוע מנה יקבל ברוסקטה וסביב את עגבניות השרי, צד חתוך כלפי מעלה.
  8. לאפות כ 50 דקות עד להתייצבות.

קיש בטטה וגבינה

אביזרים – תבנית פאי בקוטר 28

בצק קיש/פאי: (ניתן גם לקנות מוכן)

קמח                              1/3 2 כוס

חמאה קרה, קוביות         200 ג

חלמון                            1

מים                               3 כפות

מלח                              1/2 כפית

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר, להקציף בוו גיטרה את החמאה לקרמיות. להוסיף חלמון ומים עד שנספג.
  2. להוסיף קמח מנופה ולערבל עד שנטמע. לצנן 30 דק' במקרר.
  3. לשמן ולקמח תבנית פאי. לרדד בצק מעל ולחתוך בהתאם. לחורר תחתית בעזרת מזלג למניעת תפיחה. לשים בפריזר ל 30 דק'. שאריות ניתן לשמור לקישוט עליון.
  4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. לאפות 10 דק' , להוציא ולצנן.

מלית לקיש:

בטטה חתוכה לקוביות, צלויות בתנור עד לרכות       2 גדולות

גבינת פטינה מגוררת                                           150 ג'

גבינת סקי                                                          500 ג'

גבינת צהובה מגורדת                                           150 ג'

שמנת מתוקה                                                     4 כפות

אגוזי מלך קלויים וקצוצים                                      1/2 כוס

ביצים                                                                 3 יח L

קמח                                                                  4 כפות

מלח / פלפל לבן                                                  לטעם

אגוז מוסקט טחון                                                 1/8 כפית

בזיליקום פרוס דק                                               1/4 כוס

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור ל 170 מעלות.
  2. לערבב את כל חומרי המלית היטב. לטעום. לצקת על בצק הקיש. ניתן לרדד ולסדר פסי בצק פריך שתי וערב מעל.
  3. לאפות כ 40 דקות עד להתייצבות.

חברת 'מבושלת' הינה מהחברות הגדולות בישראל לארוחות מוכנות ולשירותי הסעדה, למוסדות חינוך, חברות, ארגונים ובתי דיור מוגן בכל רחבי הארץ.

 

Exit mobile version