Site icon תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי

סיכום קיץ: כמה שילמנו על הוצאות החופש הגדול?

במהלך חודשי הקיץ מתרחבות ההוצאות של רוב המשפחות בישראל, שמחפשות להעסיק את הילדים במגוון בילויים, בין אם בחופשה בחו"ל או אצל סבא וסבתא. אז לקראת סיום החופש הגדול ותחילת שנת הלימודים, הלכנו לבדוק כמה שילמנו עד עכשיו, עוד לפני ההוצאות הגדולות של חגי תשרי.

באדיבות עמיעד טאוב

מי היה מאמין, אך חודשי החופש הגדול כמעט מסתיימים, ובמהלך הימים הקרובים יחזרו כלל תלמידי הגנים, בתי הספר היסודיים ובתי הספר התיכוניים ללימודים. בזמן חודשי הקיץ התיירות והעסקים פורחים, אך הכיס שלנו, האזרחים וההורים, מוציא כסף רב ומתחיל להתרוקן.

משפחות רבות יכולות להעיד כי ההוצאות הכבדות מהחודשיים האחרונים ישפיעו עליהן עוד זמן רב. הכספים המרובים שהושקעו בצפייה בסרטים, ביציאה לקניון, בנסיעה לנופש, בקייטנות, באתרי תיירות ברחבי הארץ (או בעולם), וכמובן ההשקעה בדלק, התווספו לכולנו להוצאות הרגילות והשוטפות של הבית, שלצערנו אינם נעלמות, אלא אף עולות מכיוון שהילדים נמצאים בבית יותר זמן.

הרבה מהישראלים מסכימים שהחופש הגדול ארוך מדי, וכדאי מאד לקצר אותו, אך מי שהם בעל או בעלת משפחה, שצריכים להוציא במשך כמעט חודשיים כספים מרובים על העסקת הילדים, יהיו הראשונים להסכים על כך.

המחירים של הבילויים במהלך החופש משתנים כמובן ממקום למקום, וכך גם ההוצאה, זאת בנוסף לתלות של גודל המשפחה. כמובן שמשפחה עם חמישה ילדים עשויה הייתה לקבל הנחה במקומות מסוימים מאשר משפחה של שני ילדים, אך בסל הכל הכללי היא כמובן שילמה הרבה יותר. כמו כן, ככל שהילדים שלכם קטנים שילמתם גם על עלות "ההורה המלווה" שגם מייקרת, מכיוון שילד קטן עדיין לא הולך לבריכה או לים לבדו.

הבילוי הכי זול שהיה במהלך החופש עלה החל מ-30 ₪ לאדם, שכן גם אם תלכו לבילוי משפחתי בבאולינג או בים (בילוי שנחשב מהנה וזול יחסית), כנראה שתשלמו על חנייה או כניסה, השכרת שמשייה או כיסאות, וגם על ארטיקים ושתייה לכל ילד. זאת, ללא חישוב הוצאות הדלק או הנסיעה, ולמי שלא גר באזור מרחב החוף צפויה גם נסיעה ארוכה עד לים.

המחיר לבילוי במהלך החופש הגדול נע בין מגון גדול של אפשרויות, כתלות ביכולת הכלכלית של המשפחה וברצון של ההורים והילדים. עלות הבילויים מתחילה ממחיר של כ-3,000 ₪ לכל ילד, וקשה מאד להגיע למחיר נמוך מזה. משפחה שבילתה במחיר שכזה, הצליחה לחסוך, באופן יחסי, יותר מאחרים, וכנראה שהזמן הפנוי של ההורים ושל הילדים נוצל בפעילויות זולות כמו בילוי בחיק הטבע, הליכה לפארקים או בילוי אצל סבא וסבתא. לצד זאת, הילד עדיין נהנה אטרקציות יקרות יותר כמו קייטנה וכניסה לאתרי תרבות ותיירות, אך במינון מסוים.

במעלה סרגל האפשרויות תהיה משפחה שהשקיעה מחיר כפול, קרוב ל-6,000 ₪ בממוצע עבור כל אחד מילדיה. גם כאן, הכסף יכול היה ללכת למגוון מקומות, בין אם לקייטנה יקרה יחסית שמחירה עשויה להגיע לכמה אלפים, ובין אם להוצאה הקבועה על החופשה המשפחתית המסורתית בארץ או בחו"ל. בין לבין, שאר הכסף הוצא כנראה על בילוי בקולנוע, באולינג או גי'מבורי, או במגוון האטרקציות הרטובות: פארק מים, ים, בריכה, יציאה למסלולים, ועוד. באמצע, נוכל למצוא מגוון רחב של משפחות שהשתדלו מצד אחד לצאת וליהנות, ומצד שני לחסוך איפה שאפשר.

לכלל הוצאות אלו, מצטרפות כעת ההוצאות של תחילת שנת הלימודים (קניית ספרים וחומרי לימוד) וההוצאות הגדולות של החגים שבפתח (קניות, קניות, ועוד קניות). כך, תקופת הקיץ, בואכה חגי תשרי, היא תקופה עמוסה, מתישה, אך בעיקר יקרה מאד, שקשה לחסוך בה. עם זאת, נראה כי למרות הכל, ההוצאות היקרות ביותר עבור רוב המשפחות בישראל בתקופה זו, הן הוצאות החופש הגדול, שבהם גם טמון גם הפוטנציאל הגדול ביותר לחיסכון. עם זאת, בינתיים, החופש צפוי להמשיך להיות ארוך, ויחד איתו יגדלו גם ההוצאות.

באדיבות דוברות מודיעין
Exit mobile version