מנת דג עסיסי וסלט אטריות יפני, בשימוש טחינה גולמית של מנה מנצחת, קלת הכנה ומתאימה לארוחת צהריים או ערב ולאירוח חגיגי. באדיבות השף אבי ביטון וחברת אחוה.
מצרכים (ל-2 מנות):
2 פרוסות פילה סלמון
2 כפות סילאן
1/4 כפית חרדל
2 כפות סויה
1 כף שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל
לסלט:
2 כוסות אטריות ביצים
צרור כוסברה
צרור בצל ירוק
2 גזר חתוך לגפרורים
2 פלפל אדום פרוס דק
1 צ'ילי טרי
חופן בוטנים
ויניגרט:
1/4 כוס טחינה אחוה ללא מלח
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סויה
1/2 כפית סוכר
1/4 לימון סחוט
1 כף שמן זית
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי המשרה של הדג ועוטפים בו את הדג מעל הכיוונים. צולים את הדג במחבת. בינתיים מכינים סלט מכל חומרי הסלט למעט הבוטנים.
- בבלנדר מוט מכינים את הויניגרט, מתבלים את הסלט באמצעותו ומגישים את הדג לצד הסלט עם בוטנים מלמעלה.