Site icon תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי

עוגת דבש בניחוח קינמון

אחד ממאפייני חג ראש השנה הינה עוגת דבש,  המהווה את גולת הכותרת של קינוח לאחר ארוחת החג,  או בתום ארוחה מפסקת של יום כיפור. הקונדיטורית הראשית של רשת קפה גרג , מירן קל מעניקה לקראת החג מתכון מנצח של עוגת דבש בניחוח קינמון. מדובר בעוגת ספוג אוורירית, קלילה, איכותית,  עם שילובי טעמים עשירים של נס קפה, קינמון ומוסקט.

מומלץ להכניס לתבנית אינגליש קייק.

מרכיבים:

350 גרם קמח

2 כפיות אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

200 גרם ביצים

1/3 כפית ציפורן

250 גרם שמן

200 גרם סוכר

320 גרם דבש

כף קינמון

1/2 כפית מוסקט

280 גרם משקה נס קפה

150 גרם שקדים פרוזים לבנים לפיזור מעל העוגה

אופן ההכנה:

יש לערבב היטב את הסוכר, דבש, ביצים, קינמון, ג'ינג'ר, מוסקט והציפורן. לאחר הערבוב יש להוסיף את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. חשוב לוודא שהמרקם חלק וללא גושים. ולבסוף להוסיף את הנס קפה ומערבבים היטב. ולצקת לתוך תבנית אינגליש קייק, לפזר את השקדים הפרוסים מלמעלה.

ולאפות ב- 155 מעלות כ- 40 דקות.

קפה גרג עוגת דבש צלם אלעד גוטמן
Exit mobile version