תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
ראשי » דוס שף » מתכונים » עוגת שמרים שוקולד קראנץ – ממכרת!!!!

עוגת שמרים שוקולד קראנץ – ממכרת!!!!

כתב תרבוש 16 בספטמבר 2018 סגור לתגובות על עוגת שמרים שוקולד קראנץ – ממכרת!!!!

שמרים קראנץ שוקולד – עוגה מעולה לפתיחת הצום, ובכלל לפתיחת כל בוקר! מתכון קל להכנה מהקונדיטורית המעולה – רחלי דהאן.

מצרכים:

קילו קמח
2 כפות שמרים
4 ביצים
כוס סוכר (200 גרם)
חצי כוס שמן (100 מ"ל)
2 כוסות מים פושרים( 400 מ"ל)

למלית:
ממרח שוקולד (השחר)
תוספות לבחירה- חלבה,אגוזים,לוטוס טחון וכו'

עוגת שמרים שוקולד קראנץ. צילום רחלי דהאן

במיקסר עם וו לישה שמים יחדיו את כל המרכיבים מלבד השמן..
על מהירות נמוכה לשים את הבצק כעשר דקות לפחות. לקראת סוף הלישה מוסיפים את השמן בהדרגה.

נותנים לבצק תפיחה של חצי שעה ואז לשים את הבצק ושוב תפיחה של שעה נוספת.

מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים.

מקמחים מעט את משטח העבודה ומתחילים לרדד כל כדור עד לכדי שכבה דקה מאוד מאוד של הבצק. מורחים שוקולד בכמות נדיבה 😋 ומפזרים מעל תוספת לבחירה. (לא חובה בכלל, טעים גם בלי תוספות)
מתחילים בקיפול הרולדה .
מקפלים בעדינות את תחילת הרולדה ואז ממשיכים בתנועת קיפול ומשיכת הבצק. קיפול משיכה וכו'
משיכת הבצק והקיפולים הקטנים גורמים לעוגת השמרים לצאת מלאה בשכבות , מעין עלים דקים, ובינהם השוקולד. וכך למעשה לא נוצרת לנו עוגה מלאת בצק.

מסיימים בגילגול הרולדה, חותכים בעזרת סכין חד את הרולדה לאורכה ואז קולעים צמה כאשר השכבה עם השוקולד כלפי מעלה.
מניחים בתבנית אינגליש קייק לתפיחה נוספת של חצי שעה.

מורחים ביצה, אני אוהבת לפזר מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי. לא חובה!!!

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200°. לזמן של כעשרים וחמש דק.

לקראת סוף האפיה מורחים את העוגות בסירופ בעודן בתנור.

סירופ:
200 גרם סוכר
200 מל מים
מעט לימון.

על אש בינונית מרתיחים את הסירופ עד שהסוכר נמס לחלוטין.

מברישים את העוגה בסירופ ומכניסים שוב לתנור למס' דקות נוספות.

מוציאים מהתנור, מכינים קפה ושוכחים מהכל 🤗

ראו הוזהרתן.. ממכר!!!

 

שיתוף
עוגת שוקולד קראנץ עוגת שמרים קינוחי גורמה קינוחים רחלי פטיסרי

אודות המחבר

כתב תרבוש להציג את כל הפוסטים של כתב תרבוש


– פרסומת –
פרשת השבוע: פרשת בהר־בחקתי
כניסה:
יציאה:
תל אביב
19:18
20:19
ירושלים
18:54
20:16
חיפה
19:07
20:20
באר שבע
19:17
20:16
תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
© כל הזכויות שמורות ל''עט תקשורת''
גלילה לראש העמוד
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס