כבר מזמן יום העצמאות הפך לחג המנגל הלאומי שלנו… קבלו 10 טיפים למנגל בריא מאת ד"ר שון פורטל, פיזולוג ספורט ותזונאי במכללה האקדמית בוינגייט
- הקפידו לצלות את הבשר בטמפרטורות נמוכות ולא על אש גלויה. מחקרים הוכיחו כי החלבון החרוך בבשר עלול לסכן את הבריאות ולגרום לסרטן. העדיפו לצלות הנתחים על גחלים שכבר האפירו ולא על אש גלויה המגיעה לטמפרטורות גבוהות. במידה והבשר השחיר, הקפידו להסיר את החלקים הללו.
- העדיפו נתחים רזים של בשר (חזה עוף / הודו / סינטה / כתף בקר טחון במקום). מתכון לדוגמא: השרו קוביות של חזה עוף במרינדה פשוטה של סויה, שום, שמן זית, מעט סילאן, חרדל, מלח ופלפל (עדיף לילה קודם).
- ירקות וסלטים דלי שומן – מומלץ לשלב ירקות בשיפודי הבשר ומגוון סלטים דלי שומן. בחרו פלפלים במגוון צבעים, עגבניות שרי ופטריות שמפיניון בשרניות, השרו באותה מרינדה (כמו זו של הבשר) וקבלו שיפודים טעימים, צבעוניים ומעוררי תיאבון.
- דגים על הגריל זו תמיד חגיגה! הניחו פילה דג על נייר כסף, תבלו בלימון, מעט שמן זית, שום, מלח ופלפל. ניתן להוסיף עגבניות שרי חצויות ו/או וטבעות בצל. סיגרו והניחו על הגריל. שוב, הקפידו על טמפרטורות נמוכות…
- צמחוניים – אל תשארו בבית…הכינו שיפודי טופו או סייטן. תבלו והכינו כמו הבשר (ראו מתכון למעלה)
- שתיה – העדיפו מים והמעיטו במשקאות דיאטטיים או קלים. מומלץ להוסיף פלחי לימון ועלי נענע למים לשדרוג הטעם. בנוגע לאלכוהול, הקפידו על מינונים ונסו לקזז עם פחמימות מלוחות או מתוקות במידת הצורך.
- קינוח – תמיד מומלץ להכין סלט פירות עשיר או להכין שיפודי מלון ואבטיח שחותכים לעיגולים בכף גלידה. אם הולכים על קינוח, מומלץ להתמקד באכילת בשר רזה וירקות ולוותר על הפחמימות (לחם, תפוחי אדמה ועוד).
- שימרו על סדר אכילה במנגל. התחילו בשתיית שתי כוסות מים, המשיכו בסלטים וירקות, משם לבשר וסיימו, אם חייבים, בפחמימות.
- אם לא בא לכם על נתחי בשר רזה, ביחרו את הנתח שאתם אוהבים והתמקדו בו. גם אם הוא לא מהרזים עדיף שתאכלו אותו על פני אין סוף מאכלים אחרים כפיצוי על כך שנמנעתם מלאכול את מה שאתם אוהבים…
- השתדלו להימנע או להמעיט בלחם. בשר עם ירקות וסלטים עושה את העבודה מצוין גם בלי לחם ואף מאריך את תחושת השובע.
בברכת עצמאות שמח,