פאות הן כיסויים לראש אשר עשויים מחומר דמוי שיער או משיער אמיתי. הפאות משמשות בעיקר נשים אולם היום יש גם גברים רבים המשתמשים בפאות, וזאת לצורכי התמודדות עם מצבים שונים אשר גורמים לנשירה של השיער הטבעי, ובישראל – גם מטעמי דת. במגזר הדתי נהוג שאישה חובשת פאה לאחר החתונה על מנת לשמור על צניעותה, כך שבין קהל הלקוחות של סלוני הפאות אפשר למצוא נשים דתיות וחרדיות רבות.
ממה עשויות הפאות?
כפי האמור לעיל, פאות שונות מיוצרות מסוגי שיער שונים:
- שיער טבעי – שיער של בני אדם אשר נאסף ממגוון מקומות בעולם. סוגי השיער השונים נבדלים בצבעים, בעובי ובצורה שלהם. כך למשל , שיער אסיאתי הוא ברוב המקרים שיער חלק ועבה בצבעים כהים שיער אירופאי הוא ברוב המקרים שיער חלק או גלי דק מאוד בגוונים בהירים, שיער הודי הוא שיער דק גלי או חלק בצבעים כהים וכד'.
- שיער סינתטי – כיסוי ראש שעשוי מסיבים סינתטיים הדומים לשיער, ביניהם היי טמפ פייבר, סייבר הייר קנאקאלון, טויוקולון, אלורה פוטורה ועוד. יש סוגים שונים של סיבים סינתטיים, חלקם איכותיים יותר וחלקם פחות, ולמרות שהם עדיין לא משתווים לשיער טבעי אפר להשיג היום פאות סינתטיות יפות ועמידות, אשר יכולות לשמש את בעליהן במשך שנים ארוכות.
סוגי פאות
יש מספר סוגי פאות עיקריים:
- פאה רפואית – פאות רפואית המשמשת נשים וגברים אשר עוברים טיפולים כימותרפיים הקרנות או טיפולים אחרים הגורמים לנשירת שיער.
- פאה סינתטית – פאה בה כל השיער אשר נשזר לרשת המולבשת על הראש הוא שיער שאיננו טבעי.
- פאה טבעית – פאה בה כל השיער הנשזר לרשת הוא שיער טבעי לגמרי.
- פאת רשת – פאה המיועדת ברוב המקרים לשחקני תיאטרון, טלוויזיה וקולנוע. פאות אלה מאופיינות ברשת דקה במיוחד אשר מותאמת בצורה מדויקת לראשו/ה של השחקן/ית ולתסרוקת הרצויה.
- פאה להדבקה – פאה משיער טבעי אשר מודבקת לקרקפת באמצעות דבק נוזלי מיוחד. היתרון הוא שאפשר להישאר עם הפאה לאורך זמן בלי להוריד אותה, החיסרון הוא שהדבק עלול לגרום לנזקים חמורים בקרקפת.
לסיכום: על מנת למקסם את יעילות השימוש בפאה, כדאי מאוד לבחור פאה איכותית אשר תחזיק מעמד לאורך זמן, כזאת שמתאימה בצורה מושלמת לצורת הקרקפת, וכמובן – כזאת שמתאימה למבנה הפנים ולהעדפה האישית.