מתכון לתבשיל מפנק של כדורי בשר במילוי מפתיע של טחינה משומשום מלא מתוצרת אחוה, עשירה בסידן וללא מלח. מומלץ להגיש לצד אורז, פירה או קוסקוס להשלמת הארוחה.
מצרכים:
לכדורי הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון
50 גרם שומן טלה (אופציונלי)
צרור פטרוזיליה קטן
3-4 עלי נענע
2 שיני שום כתושות
2 כפות פרורי לחם
1 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית שמן זית
1/2 כוס טחינה אחוה משומשום מלא (500 גרם במיכל)
לתבשיל:
1 כוס שימורי שעועית אדומה מסוננת מנוזלים
צרור עלי מנגולד שטוף היטב
צרור עלי תרד שטופים היטב
1 בצל סגול קטן
1/2 כוסות עגבניות מרוסקות
2 כוסות ציר בשר או מים רגילים
מיץ מחצי לימון סחוט
1 כף פפריקה אדומה מעושנת
1 כפית כמון טחון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור אנגלי גרגרים
1 כף שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- להכנת כדורי הבשר: קוצצים גס את הפטרוזיליה, הנענע והשום. במטחנת בשר טוחנים פעמיים את הבקר ושומן הכבש, מוסיפים את העלים והשום. מעבירים את העיסה לקערה ומוסיפים את פרורי הלחם והתיבול מלבד הטחינה.
- יוצרים קציצות בינוניות במשקל של כ- 60 גרם ליחידה, יוצרים גומה במרכז ומניחים בתוכה חצי כפית טחינה גולמית ומהדקים היטב. מסדרים את הקציצות בתבנית ומעבירים לקירור של חצי שעה.
- להכנת התבשיל: בסיר קטן מרתיחים את עלי המנגולד והתרד. מסננים היטב וקוצצים.
- בסיר בינוני מטגנים את הבצל הקצוץ, מוסיפים גם את השעועית המסוננת, המנגולד והתרד הקצוצים והעגבניות המרוסקות ומערבבים כ- 5 דקות.
- מוסיפים את הנוזלים, ציר בקר או מים ומיץ לימון. מביאים לרתיחה ומתבלים. לאחר רתיחה, מכניסים את הקציצות פנימה ומנמיכים את האש לבישול של כחצי שעה.