Site icon תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי

בול טלוויזיה

השירות הבולאי בחברת דואר ישראל מצדיע לטלוויזיה הישראלית במלאת 50 יובל להקמתה הנפקת  באמצעות בול ממלכתי .

תיאור הבול: בבול נראים הסמלילים של תוכניות הטלוויזיה: עמוד האש, סמי וסוסו, ניקוי ראש, מבט לחדשות, פסוקו של יום; בשובל נראים (מימין לשמאל)

סמלילי תוכניות שעוצבו על בסיס הסמליל של מבט לחדשות: מבט שני, מבט ספורט, מבט, מוקד, יומן השבוע. בעיצובו של בני לוין ובאדיבות – תאגיד השידור הישראלי.

בול ציוני. צילום באדיבות דוברות דואר ישראל

מנהל השירות הבולאי, אלחנן שפירא  אמר כי "הבול שהונפק מנציח את פועלה של הטלויזיה הישראלית בחמישים שנות פולה ותרומתה לחברה הישראלית. הסמלילים שמופיעים על גבי הבול מבטאים את התוכניות הבולטות אשר עשו להן שם" .

עלון הבול – מאת בני עורי, במאי, כתב, עורך ומפיק בערוץ 1

מלחמת ששת הימים שימשה קטליזטור להקמת ערוץ טלוויזיה ציבורי ממלכתי כדי שתושבי השטחים יאזינו למהדורות חדשות בערבית ולצמצם את חשיפתי לשידורי הטלוויזיה של מדינות ערב ששידרו תעמולה.

מצעד צה"ל בירושלים ביום העצמאות ה-20 בחודש מאי 1968 נבחר כשידור הראשון של הערוץ החדש. זה היה שידור חד פעמי ולאחר שלושה חודשים , עם סיום ההיערכות, התקיימו שידורים שלוש פעמים בשבוע ובמרכזם מהדורת "מבט לחדשות" ששודרה עד יום סגירתה של רשת השידור.

ב-25 השנים הראשונות הייתה הטלוויזיה הישראלית, שנקראה גם "הטלוויזיה הכללית" ולבסוף "הערוץ הראשון", ערוץ השידור היחיד שזכה לאחוזי צפייה שנראים היום דמיוניים: בתוכניות הפופולאריות צפו בין 70% ל- 90% מהצופים. מהדורת "מבט לחדשות" הייתה בשנים הללו מדורת השבט הציבורית, שקבעה פעמים רבות סדר יום פוליטי, כלכלי, חברתי ותרבותי. תוכניות נוספות שהיוו אבני דרך בתולדות הערוץ היו התוכניות: "כלבוטק" – מגזין הצרכנות שחשף עוולות ביורוקרטיות וצרכניות וזכה גם הוא לאחוזי צפייה גדולים מאוד; "עמוד האש" – תוכנית שסיפרה את תולדות הציונות מתחילתה ועד הקמת המדינה, ועוררה הדים רבים וויכוח ציבורי; "ניקוי ראש" – תוכנית הסאטירה שהלמה בכל שבוע בשלטון.

הערוץ הממלכתי חוייב לשקף בשידוריו את  כל רובדי האוכלוסייה בתחומי החדשות, הספורט, הדת, הילדים, התעודה, הבידור והדרמה. בארכיון הטלוויזיה שמורים היום מאות אלפי כתבות, סרטים, סדרות, תוכניות ושידורים, שתיעדו את החיים במדינת ישראל בחמישים השנים האחרונות.
כמה מאנשי ערוץ 1 זכו במשך השנים בפרס ישראל.
עם הקמת ערוצי הכבלים, הלוויין והערוצים המסחריים החלה בפעם הראשונה תחרות על ליבו של הצופה ומרבית הצופים נטשו את הערוץ הראשון, עד לסגירתו בחודש מאי 2017 בעקבות סגירה של רשות השידור בחוק שחוקקה הכנסת.

דעה:עד מתי דואר ישראל ???

Exit mobile version