Site icon תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי

יהדות בערבה: כנס "אקו-יהדות" השלישי בערבה הדרומית

שלושה ימים של הרצאות, שיעורים ושיחות על הקשר שבין אקולוגיה ויהדות מחכים לבאים לכנס "אקו-יהדות" השלישי, שיתקיים בסוף השבוע של ה – 25-27.1.18, בקיבוצי הערבה הדרומית. הכנס האיכותי מיועד מראש למעט משתתפים, יחסית, ורק כ – 200-250 מקומות נשמרים בחדרי האירוח הקיבוצים לטובת המגיעים לאירוע, שיקבלו – יחד עם התכנים והמדבר – גם אירוח על בסיס פנסיון מלא, במחירים מצחיקים.

אורחי הכנס ילונו בקטורה, לוטן ויהל ויזכו לחוות חורף מדברי כהלכתו – שטוף שמש (שקרנית לפעמים, אבל עדיין שמש), עם תצפית לעבר הרי אדום, הליכה בשבילי הקיבוצים, בצל התמרים, לנוכח צוקי שיירות ונוף קדומים רחב ידיים.

היומיים הראשונים של הכנס מתקיימים במרוכז, כאשר כל אורחי הכנס נהנים מהרצאות, שיעורים ופעילויות שיתקיימו בקיבוץ קטורה, במרכז שבתוכו נמצא בית הכנסת – היכול לשמש גם כאולם הרצאות, ושלוש כיתות מרווחות. מכיוון שאחת ממטרות הכנס היא לחשוף את הבאים לנפלאות האזור, נהנים האורחים גם מסיורים בקיבוצים המארחים ומסיורים מודרכים בפארק תמנע, שבו גם יתקיימו אירועי יום שישי – שיעורים, הרצאות, ארוחת צהריים במסעדת חאן המלך שלמה וקבלת שבת מוזיקלית. מכניסת השבת יתקיימו המפגשים בקיבוצים המארחים.

באדיבות: סלמון וכהן יח"צ

מעטות ההתכנסויות בארצנו השסועה והמפולגת, הנהנות ממגוון כזה של זרמים, דעות ושוויון מגדרי. כמחצית ממשתתפי הכנס הן נשים, כמחצית מהמשתתפים – אקדמאים בעלי תואר שני ומעלה, רב אורתודוכסי, רב רפורמי, רבה קונסרבטיבית ואפילו רב חילוני אחד. הגיוון הזה מתבטא היטב בתוכנייה של הכנס ומאפשר לכל אחד לטעום קצת ממשהו.

את התמהיל של המשתתפים מרכיבים כמה וכמה שמות – ידועים יותר ופחות, מהאזור ומחוצה לו – הד"ר אבשלום קור, הרב מיכאל מלכיאור, עינט קרמר, מוריה קור, ג'קי לוי, דרור פויר, ראש המועצה האזורית ד"ר חנן גינת, הרבה שרה כהן, הרב גלעד קריב ועוד רבים וטובים – חלקם חוזרים לכנס בפעם השניה, לאחר חוויה מעשירה ומרחיבת דעת ולב.

שניים כאלה היו בשנה שעברה הזוג המוזר – מוריה קור ודרור פויר. היא מנהלת המחלקה לתרבות יהודית בערוץ הראשון, מגישה בגל"צ, דתיה, תושבת ההתנחלות אפרת ובחורה מוכשרת באופן כללי. הוא עיתונאי של גלובס, מוזיקאי מחונן, חילוני, שמאלני מוצהר ובחור מוכשר באופן כללי. הכותרת לדיון שלהם אמנם היתה "למה האקולוגיה היא של השמאל והיהדות של הימין", אבל הדיאלוג ביניהם – הרצוף שנינויות, הומור והרבה התנגחויות באווירה ידידותית – הכניס אותנו לעולמם של השניים, העמוס – לא רק בפחי מחזור ובערימות קומפוסט, אלא גם באידיאולוגיה שלמה העומדת מאחורי אורח החיים שבחרו בו.

Exit mobile version