Site icon תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי

לביבות טונה עם עשבי תיבול, כרישה ומנגולד ברוטב לימון

חג החנוכה מתקרב אלינו, ואחד ממאכלי החג המסורתיים הוא הלביבות. טונה סטארקיסט מציגה מתכון בריא ומזין ללביבות המסורתיות עם טוויסט, של לביבות טונה, כרישה ומנגולד ברוטב לימון.

לביבות טונה, כרישה ומנגולד ברוטב לימון

מצרכים

2 קופסאות טונה סטארקיסט עם עשבי תיבול (מסוננות)

2 כרישה (החלק הלבן בלבד)

1 צרור עלי מנגולד טריים

2 חלמונים

3-4 כפות פירורי לחם

שמן קנולה \ חמניות – לטיגון

3 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

1/3 כוס מיץ מלימון טרי

1 כוס מים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה 

לביבות טונה עם עשבי תיבול, כרישה ומנגולד ברוטב לימון, צילום טל סיון ציפו.
  1. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעול הלבן וקוצצים את העלים, הגבעולים והכרישה בנפרד.
  2. מחממים במחבת שמן זית ומאדים את הכרישה ועלי המנגולד הקצוצים. לאחר האידוי, מכסים אותם עד שמתרככים ומקררים.
  3. מוסיפים לתערובת הקרה להוסיף טונה, פירורי לחם, חלמונים, מלח ופלפל.
  4. יוצרים לביבות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

הכנת הרוטב

  1. מחממים שמן זית, מוסיפים את השום ואת גבעולי המנגולד הקצוצים (החלק הלבן).
  2. מאדים 2 דקות, מוסיפים מים,מיץ לימון, מלח ופלפל ומבשלים 10 דקות.
  3. מוסיפים את הרוטב ללביבות ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

 

Exit mobile version