Site icon תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי

מה מומלץ לאכול לפני ואחרי הצום?

יום הכיפורים הוא הזדמנות להתמקד בצד הרוחני שלנו, לעשות קצת חשבון נפש ולהימנע מהעיסוק החביב סביב האוכל למשך יממה אחת. אך אי אפשר להתעלם מהקושי הפיזי של המחסור באוכל ושתיה. אז מה כדאי לאכול לפני ואחרי? 

רוב האנשים חושבים שהצום גורם לירידה במשקל, אך זו טעות מכיון משום שאמנם במשך הצום הגוף מאבד משקל כתוצאה מאיבוד נוזלים, אולם מיד לאחר הצום הגוף חוזר לאיזון הנוזלים שלו, ולכן הצום יקבל יותר משמעות באם ננצל אותו לחשבון נפש יותר מאשר לחשבון משקל גופינו.

במהלך הצום יתכן ונחוש חולשה, כאבי ראש, סחרחורת, כאבי בטן ועצבנות.להסתיע בהנחיות הללו!

כל 'המכורים לקפה 'להשתדל להוריד את הקפה או תה או קולה או שוקו  בהדרגה למינימום עד לצום יום כיפור

ולכן כדי למנוע את כל התופעות הנל מומלץ

בורקס. לא מומלץ לפני ואחרי הצום .. ובכלל… צילום באדיבות pixabay

כלומר,רצוי לשלב בארוחה המפסקת את כל אבות המזון – פחמימות בצורת פסטה, אורז, או לחם מלא, ביחד עם חלבונים בצורת בשר,עוף או דגים (לצמחוניים שבינינו ניתן להחליף זאת בקטניות או גבינות), ושומנים צמחיים כגון טחינה, אבוקדו ואגוזים. שילוב מרכיבי המזון גורם לשהייה ממושכת יותר של המזון במערכת העיכול ומאריך את תחושת השובע

לאלו החוששים מריח רע מהפה – לאחר הארוחה המפסקת ולפני תחילת הצום ניתן לצחצח את הפה ואת הלשון  בעיקר, וללעוס עלי פטרוזיליה או נענע. דבר זה ימנע ריח מהפה למספר שעות.

אחרי הצום

ולפנכם מתכון משביע לאורך זמן  עם דגש טבעוני!!

מתכון עדשים –להיט – טעים ,בריא ומשביע

חומרים:

1 כוס עדשים אדומות

2 כוסות מים

כוס דלורית חתוך לקוביות

2 גזרים קוביות

1 בצל חתוך לקוביות

מלח, כמון

אופן ההכנה:

מביאים לרתיחה את המים עם העדשים

,אוספים את הקצף מלמעלה וזורקים, מנמיכים את האש

מוסיפים את כל שאר החומרים  ומבשלים 35 דקות על אש קטנה

מוסיפים תבלינים לקראת הסוף

         עדשים הינם מקבוצת הקטניות שמהווים תחליף לחלבון או לפחמימה.

         התבשיל מאוד משביע ועוזר לדיאטה

 

 

 

 

Exit mobile version