Site icon תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי

 מתכון לשוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

שוק טלה שחומה ופריכה היא מנת חג מרשימה במיוחד. כאן מיץ הגזר מעשיר את הבשר בטעמים מתקתקים, ואלה מתאזנים היטב בזכות עלי הגפן וקליפות ההדרים. רגע לפני ההגשה מפזרים על השוק גרמולטה — תערובת תיבול איטלקית ירקרקה ומרעננת.

מרכיבים ל־8 מנות:

שוק טלה במשקל ½2-1 ק"ג

שמן זית להברשה ותיבול

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כוס מיץ גזר

2 ליטר ציר עוף או מים

טיב טעם מנדבת מתכון שוק טלה צלוי צילום רונן מנגן .

4 גבעולי תימין

10 בצלי שאלוט

10 גזרים קטנים קלופים

10 תחתיות ארטישוק מבושלות

10 קישואים קטנטנים

10 עלי גפן

אופן ההכנה:

לגרמולטה הדרים:

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 שיני שום כתושות

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

צולים בתנור כשעה. מוציאים את התבנית ומעלים את הטמפ' ל-190 מעלות.

באדיבות  רשת טיב טעם.

Exit mobile version