Site icon תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי

מתכונים לפורים

חג הפורים המתקרב, מביא עמו את אות הפתיחה המבשר על תחילתן של ההכנות הקולינריות הרלוונטיות עבור חג זה. ידוע לכל שאחת ממצוות חג הפורים אשר כולם אוהבים לקיים היא מצוות משלוח מנות איש לרעהו.

כמדי שנה, רבים תוהים מה כדאי להם לשלב במשלוח המנות אותו יביאו לחברים או לבני המשפחה וכיצד הם יכולים לפנק את האדם המקבל את משלוח המנות שלהם. התשובה לכך בכל שנה מחדש היא די פשוטה: אין דבר שכיף יותר לקבל מעוגיות או עוגות בהכנה ביתית, כחלק ממשלוח מנות. ואם אתם עדיין לא יודעים מה להכין בכדי לשלב במשלוח מנות שלכם, הנה כמה מתכונים נפלאים במיוחד עבור פורים.

המתכונים הטובים ביותר לחג הפורים

במאמר הבא תמצאו שני מתכונים נהדרים לעוגיות נפלאות שכדאי לכם לשלב במשלוח המנות אותו אתם מתכוונים להעניק לבני המשפחה או החברים שלכם:

  1. עוגיות שוקולד מושלגות

מי מאתנו לא אוהב עוגיות שוקולד? עוגיות שוקולד מהוות את העוגיות הטעימות והמפנקות ביותר שיכולות להיות, לכל אדם, בכל גיל. כאשר מדובר בעוגיות שוקולד מושלגות, הרי שבהחלט אי אפשר לעמוד בפניהן. אז איך מכינים אותן?

Pixabay

מצרכים:

350 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמן

3 ביצים

קורט מלח

חצי כוס סוכר

כוס אחת ועוד שלושת רבעי כוס של קמח

כפית אבקת אפייה

100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים אותו בקערה. את הקערה מכניסים למיקרוגל עד שהשוקולד נמס כולו
  2. מוסיפים לשוקולד את השמן ומערבבים אותם יחד
  3. מוסיפים לתערובת שנוצרה את הסוכר והמלח ושוב מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה
  4. מוסיפים את הביצים לקערה ומערבבים את התערובת
  5. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. מפסיקים לערבב כאשר התערובת המתקבלת היא תערובת בצקית
  6. את התערובת מצננים במקרר במשך שעה. מחממים את התנור ל180 מעלות, מוציאים את התערובת לאחר שעה ומרפדים את התבניות בנייר אפיה.
  7. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים וטובלים כל אחד מהם באבקת הסוכר. לאחר מכן, מניחים את הכדורים במרווחים בתבנית
  8. אופים את העוגיות בתבנית בין 8 ל20 דקות עד שהן נראות רכות ומוציאים אותן מהתנור

 

  1. מתכון לאזני המן

וכמובן, איך אפשר בלי מתכון לאוזני המן מסורתיים וטעימים?

מרכיבים ל10 אוזני המן:

כוס קמח

חצי כפית אבקת אפייה

60 גרם של חמאה או מחמאה- חשוב להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני שמכינים את המתכון. אין להמיס את החמאה

חלמון ביצה

שליש כוס סוכר

למילוי אוזני המן: תמרים, שוקולד, פרג או כל ממרח אחר שאתם חפצים למלא בו את האוזני המן שלכם

אופן הכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סוכר, חמאה וחלבון הביצה. לשים את התערובת עד שמקבלים בצק אחיד. אם הבצק איננו אחיד ואתם חשים כי הוא יבש, יש להוסיף כמה כפות מים באופן הדרגתי
  2. מחממים את התנור ל180 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה
  3. מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק. אם אתם חשים שקשה לרדד את הבצק, ניתן לעטוף אותו בניילון נצמד, להכניס אותו ל20 דקות למקרר ולאחר מכן לעבוד אתו
  4. לאחר שמרדדים את הבצק, יש לקרוץ עיגולים באמצעות כוס רחבה. מניחים חצי כפית של ממרח במרכז של כל עיגול שיצרתם
  5. יש לסגור כל עיגול למשולש ולהדק את השוליים
  6. מכניסים לתנור למשך 15 דקות עד שאוזן המן נראית זהובה
  7. לאחר שמוציאים מהתנור ומצננים, ניתן לפזר אבקת סוכר.
Exit mobile version