Site icon תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי

עוגת שמרים שוקולד קראנץ – ממכרת!!!!

שמרים קראנץ שוקולד – עוגה מעולה לפתיחת הצום, ובכלל לפתיחת כל בוקר! מתכון קל להכנה מהקונדיטורית המעולה – רחלי דהאן.

מצרכים:

קילו קמח
2 כפות שמרים
4 ביצים
כוס סוכר (200 גרם)
חצי כוס שמן (100 מ"ל)
2 כוסות מים פושרים( 400 מ"ל)

למלית:
ממרח שוקולד (השחר)
תוספות לבחירה- חלבה,אגוזים,לוטוס טחון וכו'

עוגת שמרים שוקולד קראנץ. צילום רחלי דהאן

במיקסר עם וו לישה שמים יחדיו את כל המרכיבים מלבד השמן..
על מהירות נמוכה לשים את הבצק כעשר דקות לפחות. לקראת סוף הלישה מוסיפים את השמן בהדרגה.

נותנים לבצק תפיחה של חצי שעה ואז לשים את הבצק ושוב תפיחה של שעה נוספת.

מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים.

מקמחים מעט את משטח העבודה ומתחילים לרדד כל כדור עד לכדי שכבה דקה מאוד מאוד של הבצק. מורחים שוקולד בכמות נדיבה 😋 ומפזרים מעל תוספת לבחירה. (לא חובה בכלל, טעים גם בלי תוספות)
מתחילים בקיפול הרולדה .
מקפלים בעדינות את תחילת הרולדה ואז ממשיכים בתנועת קיפול ומשיכת הבצק. קיפול משיכה וכו'
משיכת הבצק והקיפולים הקטנים גורמים לעוגת השמרים לצאת מלאה בשכבות , מעין עלים דקים, ובינהם השוקולד. וכך למעשה לא נוצרת לנו עוגה מלאת בצק.

מסיימים בגילגול הרולדה, חותכים בעזרת סכין חד את הרולדה לאורכה ואז קולעים צמה כאשר השכבה עם השוקולד כלפי מעלה.
מניחים בתבנית אינגליש קייק לתפיחה נוספת של חצי שעה.

מורחים ביצה, אני אוהבת לפזר מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי. לא חובה!!!

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200°. לזמן של כעשרים וחמש דק.

לקראת סוף האפיה מורחים את העוגות בסירופ בעודן בתנור.

סירופ:
200 גרם סוכר
200 מל מים
מעט לימון.

על אש בינונית מרתיחים את הסירופ עד שהסוכר נמס לחלוטין.

מברישים את העוגה בסירופ ומכניסים שוב לתנור למס' דקות נוספות.

מוציאים מהתנור, מכינים קפה ושוכחים מהכל 🤗

ראו הוזהרתן.. ממכר!!!

 

Exit mobile version