Site icon תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי

3 מתכונים לעוגיות טעימות וקלות

עוגיות טעימות וזמינות בהישג יד יכולות לשדרג כל הפסקת קפה בבית או במשרד. רוצים לדעת איך מכינים עוגיות כאלה ולפנק את המשפחה? הנה 3 מתכונים פשוטים במיוחד

הפסקת תה או קפה לא יכולה להיות שלמה בלי עוגייה טעימה לנשנוש. הבעיה היא שרוב העוגיות בחנויות מלאות סוכר וחומרים מעובדים, מה שעלול לגרום השמנת יתר ותופעות לוואי לא רצוניות. הפתרון הוא כמו תמיד לקחת אחריות על הנושא ולנסות להכין את העוגיות באופן עצמאי.

הנה למשל 3 מתכונים לעוגיות טעימות וקלות להכנה:

  1. עוגיות שיבולת שועל

את רשימת המתכונים כדאי לפתוח עם האופציה הקלאסית של עוגיות שיבולת שועל ללא קמח. אלו עוגיות מופחתות סוכר שכל מה שצריך בשביל להכין אותן זה 2 חלבונים, 17 גרם סוכר, 2 כפות שמן, כוס שיבולת שועל עבה, 2 כפות קוקוס ו-30 גרם שוקולד מריר קצוץ.

מחממים מראש תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית. לאחר מכן מקציפים את החלבונים למשך חצי דקה, מוסיפים את הסוכר ומקציפים דקה נוספת. מוסיפים את השמן ומערבבים ואז מוסיפים את שיבולת השועל, הקוקוס והשוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

לבסוף מניחים את העוגיות על נייר האפייה, אופים למשך 20 דקות ומניחים להן להתקרר טרם ההגשה. העוגיות מתאימות לכל שעות היום והן בריאות מאוד.

  1. עוגיות שוקולד לבן

    צילום: pexels

מי שלא יכול לשתות משהו חם בלי שוקולד ישמח להכיר את המתכון של עוגיות שוקולד לבן. בשבילו צריך לארגן כוס וחצי קמח, חצי כפית אבקת אפיה, 3 כפות סוכר, 50 גרם חמאה, 3 כפות שמן ו-1 ביצה.

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית אפייה ומערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ ומכינים עיגולים עם כוס רגילה הפוכה. מניחים במרווחים על נייר האפייה, מכניסים לתנור ואופים במשך 15-17 דקות.

  1. דובשניות

עוד הצעה קלאסית לעוגיות טעימות שקל להכין הן כמובן הדובשניות. בשביל להכין אותן תצטרכו שליש כוס שמן, רבע כוס דבש איכותי, 4 כפות סוכר, כפית תמצית וניל, כפית אבקת קינמון, ביצה, כוס וחצי קמח, כפית אבקת אפיה, רבע כפית סודה לשתיה ואבקת סוכר לציפוי.

בשלב הראשון מערבבים בקערה את השמן, הדבש, הסוכר, תמצית הוניל, אבקת הקינמון והביצה. בשלב השני מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה ומוסיפים לתערובת הראשונה. מכניסים למקפיא לחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

פורסים נייר אפייה ויוצרים עליו כדורים קטנים. מצפים באבקת סוכר לפני שמניחים על נייר האפייה, משטחים בעזרת האצבעות ואופים בתנור במשך רבע שעה. את הדובשניות מגישים אחרי שהן התקררו לגמרי, אך מיטיבי לכת יכולים לשדרג את המתכון עם קמצוץ הל, ציפורן או אגוז מוסקט.

Exit mobile version