בחירה נכונה של מיטה לילדים היא תחת תחום האחריות של ההורים. אבל איך מוצאים אותה? הנה 4 כללים שילוו אתכם בדרך לבחירת המיטה האידיאלית
ארגון רופאי הילדים האמריקאי פרסם בחודש אוגוסט 2015 דו"ח לפיו לבני הנוער בארצות הברית חסרות שעות שינה. בהמשך אף המליצו הרופאים לדחות את שעת ההתחלה של השיעור הראשון בבתי הספר, וזאת מתוך ניסיון להועיל לבריאות הילדים ולשפר את הישגיהם.
אך האמת היא שלא צריך להיות מומחים לשינה בשביל להבין את חשיבותה עבור גוף האדם בכלל ובני נוער בפרט. הבעיה היחידה היא שלהורים עצמם לא תמיד ברור איזו מיטה תעשה את העבודה הכי טוב עבור ילדיהם, לכן יש לפחות 4 כללי מפתח שאותם כדאי להכיר:
- שימו לב להבדלים בין המזרנים
המזרן הוא החלק החשוב ביותר במיטה כי תפקידו להעניק תמיכה אורטופדית ולאפשר לגופם של בני הנוער לצמוח באופן בריא ותקין לאורך גיל ההתבגרות. בהקשר הזה, ההבדל העיקרי הוא בין מזרן קפיצים, ספוג, ויסקו ולטקס ולכל אחד מאפיינים אחרים.
על קצה המזלג אפשר להזכיר שמזרני קפיצים וספוג הם הזולים ביותר, בעוד מזרני לטקס יתאימו לילדים שסובלים מאלרגיות ומזרני ויסקו לבני נוער שנמצאים בסיכון להתפתחות פצעי לחץ או רגישות בעמוד השדרה.
- חשבו על הטווח הארוך
עלות מיטה חדשה לילדים עשויה להגיע לכמה אלפי שקלים ולכן לגיטימי להתלבט לגביה. עם זאת, יש לקחת בחשבון שמה שזול עולה ביוקר ושככל הנראה כדאי לחשוב על הטווח הארוך.
מבחינה פרקטית, ההמלצה היא לתת עדיפות לדגם של מיטה וחצי שיכול לשרת את הילדים כמה שנים לפחות, מאשר להתחיל להחליף מיטות בגלל חוסר התאמה במידות ובצרכים. זו תהיה קניה חכמה של מיטה והיא תכין את הילד לגיל ההתבגרות גם אם עכשיו הוא עדיין קטן.
- שלבו פתרונות אחסון
להורים לילדים יש פריבילגיה לרכוש רהיטים מתוך פרספקטיבה רחבה יותר, כמו למשל זו שמתייחסת לפתרונות האחסון ולשמירה על סדר וארגון. כמו כן, למזלנו יש המון מיטות נוער מעולות עם ארגזים בילד-אין.
מיטה עם ארגז מציעים היא פתרון אחסון אידיאלי לחדרי שינה. בארגז המצעים תוכלו להשתמש גם כדי לאחסן כריות, צעצועים ומשחקים ובבוא העת אולי לנצל אותו לצורך שמירה על בגדי חורף בקיץ – וההיפך.
- התייחסו לרמת הקושי של המזרון
כלל אחרון ולא פחות חשוב הוא לבחור מיטה עם מזרון בדרגת קושי שמתאימה למשקל הילד. ילדים בקבוצת משקל קל צריכים מזרון רך יחסית, בעוד ילדים במשקל ממוצע ומעלה יעדיפו מזרון עבה.
בכל מקרה השאיפה היא לאזן בין הקטבים כדי להעניק לילד חווית שינה אופטימאלית. אם ישנן התלבטויות, אפשר לקחת את המיטה לתקופת ניסיון ורק לאחר מכן לקבל החלטה סופית.