לקראת יום הפסטה הבינלאומי שיצויין מחר החלטנו לחשוף בפניכם 5 דברים שכנראה לא ידעתם על הפסטה שאתם אוכלים כמעט מדי יום. המאמר נכתב בשיתוף "פסטה רומו"
-
- ישנן מאות צורות פסטה שונות, אבל הצורה האהובה, פופולארית והנמכרת ביותר בעולם היא הספגטי!
- “אל דנטה” הוא האופן בו האיטלקים אוהבים לאכול את הפסטה שלהם. הפירוש המילולי הוא: עד השיניים. באופן בישול זה הפסטה רכה מעט, אך עם זאת קשה מספיק כדי ליצור התנגדות קלה בשן.
- הפסטה הומצאה לפני אלפי שנים. עד היום אין הכרעה חד משמעית לגבי באיזו מדינה נולדה – איטליה או… סין!
- האיטלקים אוכלים פסטה לפחות פעם אחת ביום ובניגוד לישראל, באיטליה נהוג להגיש את המנה כמנה ראשונה ולא כמנה עיקרית.
- באיטליה נהוג להתאים את סוג הרוטב לצורת הפסטה באדיקות – פסטה דקה תשודך לרוטב עדין וקליל, פסטה עבה לרוטב עשיר עם נוכחות.
בנוסף, בניגוד למה שחושבים כי פסטה ורוטב עגבניות הוא צמד מנצח מאז ומעולם, רוטב העגבניות הוא חדש יחסית לעומת הפסטה וזאת משום שלא היו עגבניות באירופה עד לפני כ- 500 שנה.

ולכבוד יום הפסטה הבינלאומי – מתכון מטורף לפסטה אלה מוליקה Pasta alla mollica
פסטה אלה מוליקה (Pasta alla mollica) היא מנת פסטה מאזורים סיציליה וקלבריה, פסטה עממית, שמאפשרת ניצול של לחם ישן עם "קראנצ'יות" מקורית לפסטה. המתכון באדיבות השף ריקרדו קרנבלה, שף הבית פסטה “רומו"
כמות ל-4-5 מנות
רכיבים
- 360 גרם ספגטי " רומו" – ¾ חבילה
- 200 גרם פירורי לחם עבים (או לחם יבש מגורד)
- 25 מ"ל שמן זית
- 2 שיני שום שלמות
- 30 גרם צלפים
- 50 גרם פילה אנשובי מסונן וחתוך דק
- 400 גרם עגבניות שרי בשלושה צבעים
- 100 גרם גבינת גראנה פדנו
- 30 גרם עלי פטרוזיליה ללא הגבעול
- מלח
הוראות הכנה
- לבשל את הספגטי לדרגת "אל דנטה" על פי ההוראות שעל האריזה.
- במקביל, במחבת רחבה (ללא שמן) לטגן היטב את פירורי הלחם. יש לערבב כל הזמן למניעת חריכת הפרורים ושינוי הטעם. להעביר לקערה
- להוסיף למחבת את שמן הזית ולהקפיץ את שיני השום, הצלפים והאנשובי. לשפוך בזהירות את השמן דרך מסננת על פירורי הלחם. לערבב היטב.
- את החומרים, שנשארו במסננת (ללא השום) להחזיר למחבת. על האש, להוסיף מעט שמן זית ואת העגבניות ולהקפיץ במהירות.
- להוסיף את הפסטה המבושלת למחבת עם מעט מים מסיר הפסטה
אופן הגשה
לאסוף מנת ספגטי עם מלקחיים, לסובב לצורה של קן ציפורים ולהניח על צלחת עמוקה.
להוסיף עוד מהרוטב שבמחבת ולפזר מעל,בנדיבות, את פירורי הלחם המתובלים.
לסיום, לגרד גראנה פדנו מעל ולקשט במעט עלי פטרוזיליה.
Buon apetito!