Site icon תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי

5 דברים שלא ידעתם על פסטה – ומתכון

לקראת יום הפסטה הבינלאומי שיצויין מחר החלטנו לחשוף בפניכם 5 דברים שכנראה לא ידעתם על הפסטה שאתם אוכלים כמעט מדי יום. המאמר נכתב בשיתוף "פסטה רומו"

 

פסטה אלה מוליקה. צילום: יחצ דיפלומט


ולכבוד יום הפסטה הבינלאומי – מתכון מטורף לפסטה אלה מוליקה Pasta alla mollica

פסטה אלה מוליקה (Pasta alla mollica) היא מנת פסטה מאזורים סיציליה וקלבריה, פסטה עממית, שמאפשרת ניצול של לחם ישן עם "קראנצ'יות" מקורית לפסטה. המתכון באדיבות השף ריקרדו קרנבלה, שף הבית פסטה רומו"

כמות ל-4-5 מנות

רכיבים

הוראות הכנה

  1. לבשל את הספגטי לדרגת "אל דנטה" על פי ההוראות שעל האריזה.
  2. במקביל, במחבת רחבה (ללא שמן) לטגן היטב את פירורי הלחם. יש לערבב כל הזמן למניעת חריכת הפרורים ושינוי הטעם. להעביר לקערה
  3. להוסיף למחבת את שמן הזית ולהקפיץ את שיני השום, הצלפים והאנשובי. לשפוך בזהירות את השמן דרך מסננת על פירורי הלחם. לערבב היטב.
  4. את החומרים, שנשארו במסננת (ללא השום) להחזיר למחבת. על האש, להוסיף מעט שמן זית ואת העגבניות   ולהקפיץ במהירות.
  5. להוסיף את הפסטה המבושלת למחבת עם מעט מים מסיר הפסטה

אופן הגשה

לאסוף מנת ספגטי עם מלקחיים, לסובב לצורה של קן ציפורים ולהניח על צלחת עמוקה.

להוסיף עוד מהרוטב שבמחבת ולפזר מעל,בנדיבות, את פירורי הלחם המתובלים.

לסיום, לגרד גראנה פדנו מעל ולקשט במעט עלי פטרוזיליה.

Buon apetito!

Exit mobile version