לרגל שבועות, "חוות דרך התבלינים" בשיתוף השפית נילי כהן-מינץ, מציגה: מתכון לפוקאצ'ה גבינה כחולה עם תאנים
שילוב לחמים בארוחת חג השבועות הוא בלתי נמנע. אז אם כבר לשלב לחם, כדאי שהוא יהיה מעניין ועם טוויסט טעים במיוחד. לרגל החג, "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, בשיתוף השפית נילי כהן-מינץ, מציגה: מתכון לפוקאצ'ה גבינה כחולה עם תאנים ושמן זית מתובל.
מצרכים (4 פוקאצ'ות):
- 500 גרם קמח לבן
- 1 כפית גלוטן
- 35 גרם שמרים
- 280 מ"ל מים פושרים
- כף מלח
- 4-5 תאנים
- 150 גרם גבינה כחולה (רוקפור/גרוגונזולה)
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית אזוב יבש
- 1/2 כפית טימין יבש
- 4 כפות שמן זית
אופן הכנה:
- בקערה קטנה שמים את שמן הזית ועשבי התיבול, מערבבים ומשרים למשך שעתיים.
- לשים במשך כחמש דקות במיקסר קמח, שמרים ומים.
- מוסיפים את הגלוטן והמלח ושמים עוד כרבע שעה. הבצק רך ודביק וזה בסדר. מעבירים לקערה משומנת.
- מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה ומיד מעבירים לתפיחה איטית של כשעתיים בקירור.
- מוציאים מהקירור, מעצבים בשמן ארבע פוקצ'ות מאורכות ומתפיחים כחצי שעה.
- חותכים את התאנים לרבעים.
- מפזרים על הפוקאצ'ות תאנים, גבינה כחולה ומעט שמן זית.
- מחממים תנור ל- 220 מעלות ואופים כרבע שעה.
- כשהפוקצ'ה יוצאת מהתנור מורחים אותה בשמן זית מתובל בעשבי תיבול שהוכן מראש.
בתאבון וחג שבועות שמח!
המתכון באדיבות "חוות דרך התבלינים" בשיתוף השפית נילי כהן-מינץ. החווה גם חוגגת השנה את חג הביכורים בפסטיבל הקולעים ה-11