יונתן צדיק הוציא לאור את ספרו החמישי "מג'ד" המגולל את סיפורו של יהודה צדיק הי"ד, מבכירי המחתרת הקומוניסטית בעיראק, שנתלה בשנת 1949 ע"י השלטונות העיראקיים.
הפַרְהוּד הוא שמן של פרעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בבגדאד, בירת עיראק, בחג השבועות תש"א, (1-2 ביוני 1941). על פי הפרטים המופיעים ומאומתים גם באתר ויקיפדיה, בפוגרום, שהיה על רקע אנטישמי, נרצחו לפחות 179 יהודים, 2,118 נפצעו, 242 ילדים היו ליתומים, ורכוש רב נבזז. מספר בני האדם שרכושם נבזז הגיע לכ-50,000. הנרצחים נקברו בקבר אחים בבגדאד. במהלך ההתערבות המאוחרת של הצבא לעצירת הפרעות נהרגו כמה עשרות, עד כמה מאות, מוסלמים ולא-יהודים אחרים.
האירועים שימשו כגורם מאיץ לצמיחתה של המחתרת הציונית בעיראק ולתהליך שבסופו של דבר הביא לעליית יהודי עיראק לארץ ישראל במבצע עזרא ונחמיה, עשור לאחר מכן.
במקביל, באותן שנים צמחה גם המחתרת הקומוניסטית בעיראק, שעל פעיליה נמנו יהודים רבים ובהם גם יהודה צדיק אשר את סיפורו וסיפור מאסרו ותלייתו על ידי השלטונות בעיראק מביא הסופר משמר המורשת יונתן צדיק בספרו החדש, "מג'ד".
השבוע הוציא לאור הסופר העצמאי יונתן צדיק את ספרו החמישי "מג'ד". מג'ד מגולל את סיפורו של יהודה צדיק הי"ד אחיו של סבו של צדיק ומבכירי המחתרת הקומוניסטית בעיראק, אשר נתלה בשנת 1949 ע"י השלטונות העיראקיים בבגדד.
יהודה צדיק הי"ד נולד בשנת 1916 בעיר בסמאווה שבעיראק והתגורר עם משפחתו בבגדד. למד מתמטיקה והפך למורה מכובד ואהוד בביה"ס הידוע "פרנג'-עיני" בבגדד וכן בתיכון "אל כרכ." יהודה הפך לחבר במחתרת הקומוניסטית ביחד עם אחיו באמצע שנות ה-40 ועם הזמן הפך לאחד מבכיריה. בספר מסופר סיפור תלייתו של יהודה צדיק על פעילותו הקומוניסטית הלא חוקית בעיראק וכן סיפור כליאתו ובריחתו של יחזקאל צדיק מהכלא שלאחר מסע קשה מאוד הצליח לעלות לישראל.
זהו ספרו ה-5 של יונתן צדיק ב-6 השנים האחרונות לאחר שהוציא את הספרים: "המסע של מרטין מקורדובה", "מיומנה של ניצולת סלבדור-אלוירה קולודיצקי", "הסיפור שלא נכתב" – כולם בהוצאה עצמית של "ספרי צדיק" וכן הספר "בחזרה אלי" בהוצאת "ספרי ניב".
יונתן צדיק עצמו אומר כי עם הוצאת הספר בכוונתו להנציח לתת עותק מהספר למוזיאון למורשת יהדות בבל על מנת להנציח את זכרו של יהודה צדיק הי"ד. עוד מוסיף צדיק כי בהוצאת הספר לאור הוא גם מקווה להאיר את כל סוגיית פרעות "אל-פרהוד" אשר בוצעו נגד יהודים בשני ימי חג השבועות ה-1 וה-2 ביוני, שנת 1941, בו נהרגו לפחות 180 אנשים, נפצעו אלפי אנשים ועשרות חנויות ובתים נבזזו. "נזכור את כולם! יהי זכרם ברוך".