לכבוד החג קבלו מתכונים חלביים, לזניה גבינה עם תרד וברוסקטה וקיש בטטה וגבינה, טעימות, ומתאימות לאירוח ולחג השבועות, מאת שף החברה 'מבושלת' – שלום בוסקילה.
לזניה גבינה עם תרד וברוסקטה
אביזרים – תבנית פיירקס מלבנית בינונית
עלי לזניה, מבושלים למחצה במי מלח 12יח
רוטב עגבניות ביתי או קנוי של ברילה 2 כוס
גבינת קוטג' 9% 2 גביע
גבינת סקי 5% 1 גביע של 500ג'
גבינת פטינה מגורדת 150 ג'
גבינת עמק מגורדת 150 ג'
מלח / פלפל לבן לטעם
אגוז מוסקט טחון 2 קורט
ביצים 3 יח L
קמח 4 כפות
שמנת מתוקה 1/4 כוס
בזיליקום טרי, פרוס דק לרצועות 1/2 כוס
תרד טרי, חלוט במי מלח ומצונן, סחוט היטב 2 כוסות
עגבניות שרי, חצויות 10 יח
בגט, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מרוח בחמאה 12 יח
אופן הכנה:
- לחמם תנור ל 160 מעלות.
- להניח 4 דפי לזניה על תחתית הפיירקס המשומנת. למרוח מעל כ 1/2 כוס רוטב עגבניות.
- לערבב בקערה את כל הגבינות עם הביצים, שמנת קמח ותבלינים. לטעום.
- לפזר חצי כמות על רוטב העגבניות. מעל לפזר חצי מכמות התרד.
- להניח מעל 4 עלי לזניה ומעל שוב רוטב עגבניות. לפזר את שאר הגבינות מעל ומעל שוב לפזר את שאר התרד..
- לכסות מעל עם 4 עלי לזניה נוספים. לצקת מעל רוטב עגבניות ולפזר גבינה מגוררת.
- לפזר בצורה שווה ונאה את הברוסקטות כך שכל ריבוע מנה יקבל ברוסקטה וסביב את עגבניות השרי, צד חתוך כלפי מעלה.
- לאפות כ 50 דקות עד להתייצבות.
קיש בטטה וגבינה
אביזרים – תבנית פאי בקוטר 28
בצק קיש/פאי: (ניתן גם לקנות מוכן)
קמח 1/3 2 כוס
חמאה קרה, קוביות 200 ג
חלמון 1
מים 3 כפות
מלח 1/2 כפית
אופן הכנה:
- בקערת מיקסר, להקציף בוו גיטרה את החמאה לקרמיות. להוסיף חלמון ומים עד שנספג.
- להוסיף קמח מנופה ולערבל עד שנטמע. לצנן 30 דק' במקרר.
- לשמן ולקמח תבנית פאי. לרדד בצק מעל ולחתוך בהתאם. לחורר תחתית בעזרת מזלג למניעת תפיחה. לשים בפריזר ל 30 דק'. שאריות ניתן לשמור לקישוט עליון.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. לאפות 10 דק' , להוציא ולצנן.
מלית לקיש:
בטטה חתוכה לקוביות, צלויות בתנור עד לרכות 2 גדולות
גבינת פטינה מגוררת 150 ג'
גבינת סקי 500 ג'
גבינת צהובה מגורדת 150 ג'
שמנת מתוקה 4 כפות
אגוזי מלך קלויים וקצוצים 1/2 כוס
ביצים 3 יח L
קמח 4 כפות
מלח / פלפל לבן לטעם
אגוז מוסקט טחון 1/8 כפית
בזיליקום פרוס דק 1/4 כוס
אופן הכנה:
- לחמם תנור ל 170 מעלות.
- לערבב את כל חומרי המלית היטב. לטעום. לצקת על בצק הקיש. ניתן לרדד ולסדר פסי בצק פריך שתי וערב מעל.
- לאפות כ 40 דקות עד להתייצבות.
חברת 'מבושלת' הינה מהחברות הגדולות בישראל לארוחות מוכנות ולשירותי הסעדה, למוסדות חינוך, חברות, ארגונים ובתי דיור מוגן בכל רחבי הארץ.