תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
  • ראשי
  • תרבות ופנאי
    • בידור
    • מוסיקה
    • ספרים
  • ברנז'ה
    • הברנז'ה
    • דוס פוסט
  • לייף סטייל
    • אופנה
    • משפחה
    • היריון ולידה
  • דעות
    • מאמרי דעה
    • עמיעד טאוב
  • דוס שף
    • מתכונים
    • מסעדות
  • צרכנות
  • תיירות ונופש
    • מדריך צימרים ומלונות
  • נדל"ן
ראשי » דוס שף » מתכונים » מתכונים לשבועות

מתכונים לשבועות

כתב תרבוש 28 במאי 2017 סגור לתגובות על מתכונים לשבועות

לכבוד החג קבלו מתכונים חלביים, לזניה גבינה עם תרד וברוסקטה וקיש בטטה וגבינה, טעימות, ומתאימות לאירוח ולחג השבועות, מאת שף החברה 'מבושלת' –  שלום בוסקילה. 

לזניה גבינה עם תרד וברוסקטה 

קיש. צילום: באדיבות pixabay

אביזרים – תבנית פיירקס מלבנית בינונית

עלי לזניה, מבושלים למחצה במי מלח                    12יח

רוטב עגבניות ביתי או קנוי של ברילה                      2 כוס

גבינת קוטג' 9%                                                  2 גביע

גבינת סקי 5%                                                    1 גביע של 500ג'

גבינת פטינה מגורדת                                           150 ג'

גבינת עמק מגורדת                                             150 ג'

מלח / פלפל לבן                                                  לטעם

אגוז מוסקט טחון                                                 2 קורט

ביצים                                                                 3 יח L

קמח                                                                  4 כפות

שמנת מתוקה                                                     1/4 כוס

בזיליקום טרי, פרוס דק לרצועות                            1/2 כוס

תרד טרי, חלוט במי מלח ומצונן, סחוט היטב           2 כוסות

עגבניות שרי, חצויות                                            10 יח

בגט, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מרוח בחמאה     12 יח

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור ל 160 מעלות.
  2. להניח 4 דפי לזניה על תחתית הפיירקס המשומנת. למרוח מעל כ 1/2 כוס רוטב עגבניות.
  3. לערבב בקערה את כל הגבינות עם הביצים, שמנת קמח ותבלינים. לטעום.
  4. לפזר חצי כמות על רוטב העגבניות. מעל לפזר חצי מכמות התרד.
  5. להניח מעל 4 עלי לזניה ומעל שוב רוטב עגבניות. לפזר את שאר הגבינות מעל ומעל שוב לפזר את שאר התרד..
  6. לכסות מעל עם 4 עלי לזניה נוספים. לצקת מעל רוטב עגבניות ולפזר גבינה מגוררת.
  7. לפזר בצורה שווה ונאה את הברוסקטות כך שכל ריבוע מנה יקבל ברוסקטה וסביב את עגבניות השרי, צד חתוך כלפי מעלה.
  8. לאפות כ 50 דקות עד להתייצבות.

קיש בטטה וגבינה

אביזרים – תבנית פאי בקוטר 28

בצק קיש/פאי: (ניתן גם לקנות מוכן)

קמח                              1/3 2 כוס

חמאה קרה, קוביות         200 ג

חלמון                            1

מים                               3 כפות

מלח                              1/2 כפית

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר, להקציף בוו גיטרה את החמאה לקרמיות. להוסיף חלמון ומים עד שנספג.
  2. להוסיף קמח מנופה ולערבל עד שנטמע. לצנן 30 דק' במקרר.
  3. לשמן ולקמח תבנית פאי. לרדד בצק מעל ולחתוך בהתאם. לחורר תחתית בעזרת מזלג למניעת תפיחה. לשים בפריזר ל 30 דק'. שאריות ניתן לשמור לקישוט עליון.
  4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. לאפות 10 דק' , להוציא ולצנן.

מלית לקיש:

בטטה חתוכה לקוביות, צלויות בתנור עד לרכות       2 גדולות

גבינת פטינה מגוררת                                           150 ג'

גבינת סקי                                                          500 ג'

גבינת צהובה מגורדת                                           150 ג'

שמנת מתוקה                                                     4 כפות

אגוזי מלך קלויים וקצוצים                                      1/2 כוס

ביצים                                                                 3 יח L

קמח                                                                  4 כפות

מלח / פלפל לבן                                                  לטעם

אגוז מוסקט טחון                                                 1/8 כפית

בזיליקום פרוס דק                                               1/4 כוס

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור ל 170 מעלות.
  2. לערבב את כל חומרי המלית היטב. לטעום. לצקת על בצק הקיש. ניתן לרדד ולסדר פסי בצק פריך שתי וערב מעל.
  3. לאפות כ 40 דקות עד להתייצבות.

חברת 'מבושלת' הינה מהחברות הגדולות בישראל לארוחות מוכנות ולשירותי הסעדה, למוסדות חינוך, חברות, ארגונים ובתי דיור מוגן בכל רחבי הארץ.

 

שיתוף
ביצים גבינה חג. לזניה מבושל מתכון פשטידות קיש קמח שבועות

אודות המחבר

כתב תרבוש להציג את כל הפוסטים של כתב תרבוש


– פרסומת –
פרשת השבוע: פרשת פינחס
כניסה:
יציאה:
תל אביב
19:28
20:27
ירושלים
19:04
20:25
חיפה
19:17
20:29
באר שבע
19:27
20:25
תרבוש אתר תרבות ופנאי לציבור הדתי
  • אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
© כל הזכויות שמורות ל''עט תקשורת''
גלילה לראש העמוד
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס